Гърция блокирана от стачка на държавните служители

  • 23 септември 2014 11:54

  • 1295
  • 3
Гърция блокирана от стачка на държавните служители
© gettyimages (архив)

Поредната стачка на държавни служители блокира Гърция. Спря транспортът в столицата. Стачкува персоналът на държавните болници.

Уволнените 400 чистачки от министерството на финансите очакват решението на Върховния съд и протестират пред сградата на съда от вчера. Синдикатът на държавните служители организира протестите днес. По този начин работещите в държавния сектор протестират преди всичко срещу решение на съда, че стачката е незаконна. Напрежението на държавните служители е и срещу закон за нова схема по оценка качествата и заплащането на работещите в държавния сектор. Министърът на държавната администрация заяви, че въпреки протестите оценяването ще се извърши в присъствието на прокурор, за да се приложи законът. Много държавни служители се страхуват, че ще загубят работните си места, предаде БНР.

Най-силно засегнат от протестите днес е транспортът в Атина. Метрото и тролеите не се движат. Железничарите също спряха част от влаковете по основни направления. Държавните учреждения са затворени. Стачкуват и работещите в общините. Болниците приемат само спешни случаи. Учителите също протестират. Стачкуващите днес изразяват и подкрепата си към останалите без работа 400 чистачки от министерството на финансите. Днес се очаква решението на Върховния съд в Атина по казуса. Безработните гъркини обсадиха сградата на съда, проведоха нощно бдение и остават там до излизане на решението на магистратите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1295 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.09.24 | 14:58

3
поне са единни и им наливат пари от евросъюза А ние се цепиме и завиждаме и днес стачка на учители утре на пенсионери....и все сме кой е по-по-най и затова получаваме К*Р
заро

2014.09.24 | 14:58

2
Българи учете се...въпреки големия дълг -и пак са по добре от БГ а глупаците да ги мачкат??

2014.09.24 | 13:26

1
Garcite sa narod,nie marsha !

Добави коментар

Водещи новини