В 90% от случаите медиите не си изпълняват отговорностите, обявиха от ГИСДИ

  • 23 септември 2014 10:06

  • 2271
  • 3
В 90% от случаите медиите не си изпълняват отговорностите, обявиха от ГИСДИ
©

20 сигнала и една жалба са подадени от Гражданската инициатива за свободни и прозрачни избори (ГИСДИ), но само 6 са качени в ЦИК.

Това заяви на заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори в Министерски съвет председателят на инициативата проф. Михаил Мирчев.

Той призова да не се напада само ЦИК, а и Районните избирателни комисии. Ние в момента работим с 21 РИК, посочи проф. Мирчев.

От ГИСДИ призовават за спешна реакция на ЦИК, на Гражданския борд, на СЕМ, на АБРО и други. "Просто да се намесим, защото в момента нещата вместо да се подобряват, те се влошават", категоричен е социологът.

По отношение поведението на доставчиците на медийни услуги.

В 90% от случаите медиите не си изпълняват отговорностите, заяви проф. Михаил Мирчев. Изборният кодекс е насочен към медиите. Понякога се дават паспортни сведения, но някъде те са скрити в многото изречения, в интерпретацията. Изрично е казано, че медията трябва да представи видно сведенията, подчерта той.

Масово се тълкува, че срокът е 5 септември, изрично е написано, че срокът започва да тече от 5 август. Това е т.нар. редакционна отговорност на медиите, допълни професорът.

Той представи една таблица, изготвил между 12 и 17 септември, в която подробно представя позицията си относно паспортните сведения.

От АБРО пък съобщиха, че са направили експертна среща в телевизия още в рамките на месец май, за да обсъдят разликите между печатни, електронни и аудио-визуални медии и представянето им на тези сведения.

Последвайте канала на

2271 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Червен малоумник

2014.09.23 | 12:34

3
Като ти е писнало , отивай в Сибир да го лапаш на пияната сган , червено говедо !!

2014.09.23 | 12:31

2
Но как - нашите медии са такива едни - независими и свободни...особено независими са от Москва!!!
АНОНИМЕН

2014.09.23 | 12:30

1
ПИСНА НИ ОТ ИЗБОРИ,ТЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НЕКАЧЕСТВЕНО И ДОЛНО.ПЪЛНИ СА СЪС ЛЪЖИ И ИЗМАМИ.ТЕЗИ ИЗБОРИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА,ЗАЩОТО ТУК СЕ НАЛАГАТ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ СЪС ТЪМНО И ЛОШО МИНАЛО.ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ СЕГА,А ТОВА СА ГЕРБ И ВСИЧКИ ПАРТИИ ОТ ДЯСНО СА ПАРТИИ,КОИТО НЕ НОСЯТ НИЩО ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ И ЗАЛИЧАТ БЪЛГАРИЯ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини