Кметът на Велико Търново: Чест и отговорност е да сме домакини за Деня на независимостта

  • 22 септември 2014 12:22

  • 1185
  • 1
Кметът на Велико Търново: Чест и отговорност е да сме домакини за Деня на независимостта
© Архив

Велико Търново има удоволствието, но и отговорността да бъде домакин на тържественото отбелязване на Деня на независимостта на България. Това каза кметът на Велико Търново Даниел Панов, цитиран от Фокус.

„Както винаги ще отбележим този празник подобаващо с програма, която ще продължи през целия ден. Освен традиционните празнични елементи – издигането на националното знаме на двореца в крепостта Царевец, голямото търновско хоро, тази година има и нови елементи. Вечерта преди емблематичния аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина” съгражданите ни и гостите на града ще имат възможността за пръв път да видят едно уникално шоу на Царевец”, обясни Панов.

Кметът посочи, че спектакълът е подготвен и реализиран от британеца Анди Фокнър от Манчестър, който е впечатлен и влюбен във Велико Търново и е пожелал да направи 106-годишнината от Независимостта на България по-впечатляваща и запомняща се с помощта на съвременни технологии.

„Използвам случая да благодаря на нашите търновски съграждани, които през 1998 г. се събират и възстановяват честванията на Деня на независимостта и оттогава това започва да бъде една добра традиция, както за великотърновци, така и за всички българи”, допълни Панов.

Той посочи още, че по традиция, както на този, така и на други празници във Велико Търново, градът едва успява да побере всичките си гости от страната и целия свят. „Надяваме се, че над 50 хиляди души посещават града ни на това събитие. Официален гост на националните чествания ще бъде министър-председателят проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, както и министрите на културата и отбраната, посланикът на САЩ, консулът на Русия и още много други високопоставени гости ще уважат празника ни през тази година”, каза още Даниел Панов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВТ

2014.09.22 | 23:41

1
Браво! Надявам се да се изчисти и единствената улица в града ни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини