Хиляди поискаха спешни действия срещу климатичните промени

  • 22 септември 2014 09:45

  • 1497
  • 1
Хиляди поискаха спешни действия срещу климатичните промени
© Getty Images/Guliver

Стотици хиляди хора в цял свят излязоха по улиците на големите градове, за да изразят своята загриженост от климатичните промени. Те поискаха от политиците по-активни действия срещу глобалното затопляне, съобщи Ройтерс, цитирана от Дарик.

Кампанията бе организиран в навечерието на започващата във вторник в Ню Йорк среща на високо равнище на ООН за климатичните промени, в която ще участват над 120 държавни и правителствени ръководители. Най-масово бе шествието в Ню Йорк, града-домакин на форума.

Според организаторите на акцията в нея са се включили около 310 000 души, сред които и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, актьорът Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една. Подобни събития се състояха в 166 страни, включително България, Великобритания, Франция и Афганистан.

Генералният секретар на ООН, облечен в тениска с надпис "Искам действия по климатичните промени", вървеше заедно с британската зооложка Джейн Гудол и френската министърка на екологията Сеголен Роаял. "Това е планетата, на която ще живеят следващите поколения", каза Бан Ки-мун пред журналисти. "Няма резервен план, защото нямаме резервна планета", подчерта той.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.24 | 21:06

1
Този сайт крие от българите, че: вчера, на 21.09.2014 г. в Москва се състоя многохиляден протест срещу войната на Русия срещу Украйна.

Добави коментар

Водещи новини