Жителите на село Крушевец блокираха главния път с искане за справедливост

  • 22 септември 2014 09:09

  • 2137
  • 4
Жителите на село Крушевец блокираха главния път с искане за справедливост
©

Жителите на бургаското село Крушевец блокираха движението по главния път, на който беше блъсната и убита 11-месечната Красимира. На 1 октомври детето трябваше да навърши една годинка, показа Нова телевизия.

Недоволните жители на селото, част от които свидетели на катастрофата и опитали да помогнат на детето, се събраха рано сутринта. Сред тях са и родителите на Краси – Нонка и Красимир Къневи.

„Държа се заради момченцето си“, каза майката, която има и син на 8 години. Тя приела решението за освобождаването под домашен арест на граничния полицай Костадин Стоянов, който в нетрезво състояние блъсна бебето на тротоар. „Ако беше някой друг, щяха да го задържат за постоянно“, смята тя. „Как този човек е невинен? Количката ли му се навря под колата?“, попита тя.

„За нас това не е справедливо решение. Какви по-големи доказателства?“, добави бащата и изброи фактите около случая – че детето е блъснато на тротоар, че полицаят е бил в нетрезво състояние, че резултатите от пробите му за алкохол са различни, и че дори и да не е пил, той е убил човек. „И той казва ние да излезем и да му платим за причинения стрес. На нас кой ще ни плати, ще ни върне ли някой Красимира?“, попита той.

Красимир поиска ефективна присъда за Костадин Стоянов. „Ако не й давам кураж на жена ми, тя ще рухне? А на мен кой ми дава кураж. Мъка“, каза още бащата.

„Този човек е бил пил и е заспал на колата. Каквото и наказание да му дадат, ще е малко. Господ ще го накаже“, допълниха хората, излезли да протестират.

Те блокират пътя с надеждата случаят да не бъде потулен и на Стоянов да не му се размине, защото е граничен полицай. „След домашния арест не вярвам на правосъдието. В момента съм загубила надежда“, заяви Нонка.

За момента блокадата на пътя не предизвиква големи затруднения с движението. Очаква се това да се промени с напредването на деня, когато трафикът ще бъде по-натоварен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2137 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
tatko barba skok po skok

2014.09.24 | 03:21

4
shte opravdayat granicaria,shtego iskarst perko,depresiran item podobni,shteiskarat maikata na ubitoto momicence vinovno,zashtoto e triabvalo da ostavi deteo sas kulickata na asvalta,zashtoto barovzite granicari karat kolitesi po tratoara zakonat za tiah e drug tesa hora na vlasta te mesiat te rejat,jlko za semeistvoto mladisa ,leka i prst na detenceto ,Gospoda Blgari ,svetat stoi vrhu dve nesta.....pari,ipak pari.....a dneshno vreme to e bicat navsichko ,zajalost taka e .........

2014.09.23 | 00:39

3
Този сайт крие от българите, че: вчера, на 21.09.2014 г. в Москва се състоя многохиляден протест срещу войната на Русия срещу Украйна.
каката на баткото

2014.09.23 | 00:38

1
иди и го застреляй у тях и да има мир какъв съд чакаш в България - такъв няма!!!!
Хгхгх

2014.09.23 | 00:39

2
Или го блъсни и пледирай технически проблем, но му е малко искайте му кръвнина и то голяма успоредно на наказателната присъда, поне с парите да го заболи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини