Опашки от родители пред борсите за учебници

  • 20 септември 2014 12:50

  • 1553
  • 0
Опашки от родители пред борсите за учебници
© Булфото Архив

Опашки от родители се извиват пред борсите за учебници втора употреба във Варна. Хората са започнали да се редят пред борсите от 6.00 часа сутринта с надеждата да открият необходимият за децата им учебник.

Най-трудно било откриването на учебници за 11 и 12-и клас, особено по предметите математика, литература, икономически научи и по чуждоезиково обучение. Причината е, че голяма част от гимназистите запазват учебниците си, тъй като те са им необходимо за подготовка за кандидатстване във Висшите учебни заведения.

Родителите коментират, че често се стига до напрежение, особено ако са чакали на опашка дълго време и вземат точно пред тях нужният им учебник. Чакането обаче според хората си заслужава, тъй като учебниците и помагалата са с около 40-50% по-евтини от новите, които се продават в книжарниците, цитирани от Фокус.

Родителите се оплакват, че най-скъпи са учебниците по чужд език, които струват най-малко 25 лева, като към тях почти задължително вървят и учебни тетрадки, помагала и др. Скъпи са и учебниците по икономически науки.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини