Митрополит Кирил удушен от роднина?

  • 20 септември 2014 09:44

  • 14009
  • 5
Митрополит Кирил удушен от роднина?
© Булфото Архив

Проклятие продължава да тегне над фамилията на покойния варненски митрополит Кирил, коментираха уплашени варненски свещеници. официалната версия за смъртта на бившия митрополит е удавяне, но до ден днешен мнозина смятат, че е бил убит.

Преди месец във Варненско се появи версията, че свещеникът е бил удушен от свой, затънал в хазартни дългове роднина, на когото отказал да даде пари, пише "България днес". Месец по-рано местни миряни научили, че убилият съпругата си Живка в село Дългопол е племеник на дядо Кирил."Хората не знаят, че кумецът на Петър и Живка - Калчо, е един от най-близките приятели на обвинения за убийството на Хюлия - Иван".

Хората смятат, че корените на злото в родата на покойния владика са се появили, когато дядо Кирил се съгласил навремето да работи за Държавна сигурност. Въпреки, че не е официално,с е говори, че е бил вербуван отново от свой роднина, издигнал се полковник в ДС. Когато Комисията по досиетата отвори папката на дядо Кирил, се оказа, че голяма част от нея е почистена, но пък ясно се видя, че за тайната комунистическа милиция той е бил "високонадежден".

Според запознати с имуществото на дядо Кирил се е разпореждал брат му Христо. Той също не бил подминат от проклятието на семейството - развел се след срамна случка от '90-те години. Той бил хванат в изневяра от сина си навръх рождения си ден, разказва бившата му съпруга.

Най-голямата мъка в момента в рода на дядо Кирил е за малката му сестра Ирина. Доскоро тя ходела постоянно на гроба му, но счупила тазобедрена кост и я хванала старческа деменция. На моменти забравяла, че Кирил е покойник и започвала да плаче и да иска да го види.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14009 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.27 | 22:35

5
"Удавил се???" - единствено доктр Радойнова от съдебна медицина Варна мисли така. Всички други знаят, че го убиха
anonimen

2015.06.27 | 00:08

4
групировката ТИМ уби митрополит Кирил, заради имоти на църквата на плажната ивица до царския дворец на Евксиноград

2015.06.26 | 16:06

1
А, кой каза че царя е гол?
Истината!

2015.06.26 | 17:10

3
Шибан попски изрод!

2015.06.26 | 16:06

2
Не е вярно бееееееее ! Заспал беееее , ама не в леглото си бееееееее , а във водата и се удавил беееееее ! ИДИООТИИИИИИ !

Добави коментар

Водещи новини