Джими Хендрикс увековечен в музея на Мадам Тюсо

  • 19 септември 2014 20:42

  • 2692
  • 0
Джими Хендрикс увековечен в музея на Мадам Тюсо
©

Китарист Джими Хендрикс беше увековечен с восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо точно на 44-ата годишнина от смъртта му, пише CBS News.

Фигурата на легендарния китарист се намира в музея в Сан Франциско и беше посетена лично от брат му Леон Хендрикс. През 60-те години Джими наистина е живял край Сан Франциско, пише inews.bg.

По скулптурата са работили 20 души в продължение на 3 месеца. По-наблюдателните меломани могат да забележат и особената позиция на китарата, която музикантът обръщал наопаки, за да свири на нея с лявата си ръка.

Джими Хендрикс е американски китарист, певец, текстописец и продуцент, смятан за най-виртуозния и влиятелен изпълнител на електрическа китара в историята на популярната музика.

Хендрикс е намерен мъртъв сутринта на 18 септември 1970 в апартамент на хотел "Samarkand". Той прекарва нощта с германската си приятелка Моника Данеман и умира.

Четири години по-късно Данеман твърди, че Джими е бил жив, когато е откаран с линейката, но полицията и медицинските власти докладват, че към момента на тяхното пристигане Хендрикс е бил мъртъв, външната врата на апартамента — широко отворена, а самият апартамент — празен. Самата Данеман се самоубива през 1996 по време на ново разследване, след като е обвинена от Кати Етчингам за смъртта му.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини