НЕК преведе 500 хил. лв. на "Топлофикация Сливен"

  • 19 септември 2014 16:12

  • 1016
  • 0
НЕК преведе 500 хил. лв. на "Топлофикация Сливен"
©

Въпреки тежкото финансово състояние на Националната електрическа компания, на ТЕЦ "Сливен" днес бяха преведени 500 хил.лв., съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

От началото на годината на "Топлофикация Сливен" ЕАД са изплатени над 80 на сто от дължимите суми. Към останалите си контрагенти НЕК е изплащала средно около 58 на сто от натрупаните задължения. Отговорност на ръководството на "Топлофикация Сливен" ЕАД е да се разплаща ритмично с контрагентите си.

За да се гарантират здравето и безопасността на работещите в мини "Черно море", правителството е разпоредило на Българския енергиен холдинг да намери резерви и да осигури средства за заплати на миньорите. Миньорите не бива да бъдат използвани за икономически взаимоотношения между две частни фирми, посочват от ведомството.

НЕК ЕАД, в качеството си на обществен доставчик на електрическа енергия, няма търговски взаимоотношения с "Мини Черно море", пише в прессъобщението.

Отговорност на "Топлофикация Сливен" ЕАД е да се разплаща със своите контрагенти, като в същото време не трябва да крие своята отговорност зад гърба на държавата. Поради непоследователни и некомпетентни управленски решения и водената до момента ценова политика НЕК ЕАД е принудена да работи при изключително влошена финансова рамка.

Според МИЕ несправедливо е както Общественият доставчик на електроенергия, така и миньорите, работещи в мините, да бъдат заложници на икономическо-правните отношения между субекти извън държавата.

От МИЕ информират още, че заместник-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов прекъсва командировката си до Азербайджан и след 20.00 часа ще бъде на място в мина "Черно море", за да разговаря с миньорите.

Последвайте канала на

1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини