Министър Ангелкова откри обновената гара в Пазарджик

  • 19 септември 2014 16:01

  • 2139
  • 0
Министър Ангелкова откри обновената гара в Пазарджик
©

Министърът на транспорта Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard откри модернизираната жп гара в Пазарджик.

Тя посочи, че общата стойност на проекта възлиза на 3 милиона и 360 хиляди лева без ДДС и е първата гара, която се модернизира по линията на ОП "Транспорт".

Министър Ангелкова поздрави изпълнителите на строителството, което е приключило в определения срок и без допълнителни разходи.

Пред журналисти министърката каза още, че по-рано днес е направила проверка на работата по жп линията Септември-Пловдив и в частност на участъка Пазарджик-Стамболийски, който бе определен като високорисков при инспекцията й през август.

Тогава изпълнението на обекта беше шест процента, а към днешна дата то е достигнало до 11,6 процента, посочи Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя уточни, че в четирите участъка на жп трасето Септември-Пловдив, което трябва да бъде модернизирано, в момента работят повече от сто души и около 82 машини.

По договор проектът трябва да приключи през май 2015 г., но предвид на форсмажорните обстоятелства с наводненията в района се очаква да приключи през юли, поясни министър Ангелкова.

По думите й, ако работата продължи със същите темпове, няма да има опасност от забавяне на изграждането на железопътната линия.

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard допълни, че се извършва ежедневен мониторинг на строителните дейности и се докладва на управляващия орган.

Последвайте канала на

2139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини