Проверяват лихвари за покупко-продажба на гласове за изборите

  • 19 септември 2014 15:18

  • 1264
  • 0
Проверяват лихвари за покупко-продажба на гласове за изборите
©

Полицията в Пловдив е започнала серия от проверки, свързани с превенция на престъпления свързани с изборните права на гражданите. Това съобщи директорът на ОД на МВР Пламен Узунов в присъствието на вътрешния министър Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен и главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

В тази връзка само вчера са проверени 14 лица, за които полицията има оперативни данни, че извършват лихварска дейност. Пет от проверките са докладвани в Окръжна прокуратура, изясняването на случаите продължава, уточни Узунов.

Узунов уточни, че една от схемите за купуване на гласове за предстоящите избори е лихварската дейност, а лихварите се използват като посредници. Хората, които осъществяват тази дейност, поставят в зависимост клиентите си, тъй като държат техни лични и дебитни карти, имат и списъци, както и записни заповеди, обясни Узунов. В случая той не са ангажира с точната бройка на зависимите лица, но уточни, че такива случаи са разкрити на територията на цяла Пловдивска област.

В ромския квартал "Столипиново" са извършени проверки за наркотици и продажба на стоки, имитация на световноизвестни марки. Образувани са няколко бързи полицейски производства, 9 от случаите са докладвани на прокуратурата.

Министър Бакалов уточни, че това са част от мероприятията на МВР за недопускане на купуване на гласове и провеждането на честни избори, каквито са ангажиментите на служебното правителството. Цацаров съобщи, че следващата седмица ще бъде проведено първото заседание на междуведомственото звено за противодействие на престъпления свързани с Изборния кодекс.

Той е уточнил, че полицейските шефове по места ще трябва да докладват обстановката, каквато е. Почти всеки ден се провеждат мероприятия като това в Пловдив, такова се провежда и в момента в Монтана, каза още главният прокурор. Той уточни, че това включва противодействие на намерения и предварителни организации за купуване на гласове, които са свързани и с други престъпления, като лихварството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини