Вотът ще бъде подменен, както през последните 25 години, увери проф. Петър Иванов (видео)

  • 19 септември 2014 13:07

  • 6435
  • 24
Вотът ще бъде подменен, както през последните 25 години, увери проф. Петър Иванов (видео)
©

Мъртвите души в избирателните списъци ги има, въпреки че правителството и МВР отричат. Това е изключително сериозен проблем. Това каза проф. Никола Алтънков по време на пресконференция на тема: "Скандални демографски и социологически предизборни абсурди". Този проблем ще ни съпътства, ако не вземем  незабавни мерки.

7,3 милиона са българските граждани, според последното преброяване. От тях са представени на ЦИК 6 533 000 избиратели по списък. Това са абсурдни цифри. В това число влизат и децата до 18 г. възраст, но те нямат право да гласуват. Според статистиката те са 1,2 милиона. Виждаме, че има разлика в данните, посочи Алтънков. С това проблемите само започват. Това трябва да бъде един червен флаг за социолозите, които се занимават с проучвания. Социолозите се оправдават с българите, живеещи в чужбина.

Според проф. Никола Алтънков това положение е изгодно на големите политически сили, за да бъде манипулиран вотът. Кой брои гласовете в България?, попита той. От промените до сега тази дейност се извършва от Информационно обслужване, в което работят над 600 души. Професорът определи структурата като октопод. Той посочи, че всички министерства и институции са клиенти на тази институция. Той заключи, че партиите нямат интерес от изчистването на мъртвите души от избирателните списъци.

Това дружество е създадено от Тодор Живков, а мажоритарен собственик на структурата е Министерство на транспорта. Ученият посочи, че до масивът от лични данни, с които разполага тази структура, може да борави само ЦИК. Притеснителното в случая е, че изборният резултат може да бъде нагласен и манипулиран от определени политически сили. Именно заради това не са допускани и други независими организации, които да броят гласовете.

Беше представено и изследване на Центъра за демографска политика, проведено в страната, както и на базиране на данни на американското разузнаване (ЦРУ). Мъртвите души обслужват мафията в България. Те служат на политиците, които искат да печелят повече пари от европейски проекти, убеден е проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. С помощта на тези фантоми се крадат пари във всички сфери на държавата. Това страна и в системата на здравеопазването, даде пример професорът. Според него никой не иска да реши този проблем, защото ще бъдат засегнати много интереси. Според него и социологическите агенции подпомагат този процес.

По-рано през седмицата МВР обяви, че е идентифицирало и следи 1000 човека, за които знае, че купуват гласове. Според нашето проучване хората готови да продават гласове са далеч повече - 5400 души. Дори призивът на ЦИК, че "всяко купуване на гласове е престъпление" е тъпа. Всеки може да купува и продава гласове и това не е престъпление, а купуването на изборни гласове е престъпление, уточни проф. Иванов.

От Центъра за демографска политика изразиха опасението си, че манипулации ще бъдат извършени и в изборните секции в чужбина, особено в Турция. От организацията дадоха за пример гласуването на един човек на няколко места.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6435 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2014.09.23 | 11:46

24
ТИКВАТА Е ВИНОВЕН ЗА КТБ ! В България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.09.23 | 11:46

23
На цял свят е ясно , че Борисов си е престъпник , мафиот и, крадец и бандит ! Дори и американския конгрес го знае , чрез посланик Байерли ! Само Цацаратурата се прави , че не знае и няколко прости тикви за цепене !

2014.09.23 | 11:46

19
Интересно защо тогава ЕС не им спира фондовете а на тройната коалиция ги спря.И още Борисов крадеца е приет на всякъде а от Орешарски всички страняха сякаш е чумав.

2014.09.23 | 11:46

22
Който гласува за Атака и ББЦ, директно праща ДПС във властта
BOIKYYGLY SE KLATI NA XYQ NA DOGAN

2014.09.23 | 11:46

21
DOLEN TIKVENIK-KURVATA BOIKYYGLY E PUSNAL KORENI PRI DOGAN I DRUGITE TURCI-DA TE IBA V YSTATA
bqlata_lqstovica

2014.09.23 | 11:46

20
До кога децата на България,които учат и работят извън граница ще бъдат наричани мъртви души? До кога, майки и бащи в непреднала възраст,работещи по полята на Италия и Гърция,чиновници като този ще обявяват за мартви?

2014.09.23 | 11:35

10
Престъпната МУТРОТИКВА и ГЕРБ нито веднаж НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИ ! ВСИЧКО е било ФАЛШИФИКАЦИИ и КУПУВАНЕ ! ТИКВАТА е ПРЕСТЪПНИК , незаконно е бил премиер ! Сега ПАК СЕ КАНЯТ ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ! Знаят , че по- друг начин НЕ МОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ !

2014.09.23 | 11:46

18
То се разбра кой какво фалшифицира а точно БСП с помощта на човек от ДАНС попречиха на разследващите органи да се стигне докрай и насочиха удара в друга посока удобна за тях като затова им помогна Барека и Цацата.
тони

2014.09.23 | 11:45

17
до като са живи старите муцуни от дс ще е така
НАЦИОНАЛ--ПЕДАЛ (АТАКИСТ)

2014.09.23 | 11:45

16
Ако питате , къде е турската патерица Атака , тя умря още след като пристана на ДПС и Долния Лидер яде рязания ятаган под сватбената маса !!!

2014.09.23 | 11:37

15
Кой каквото иска да казва. Аз казвам - ЩЕ ГЛАСУВАМ. Ще гласувам за ГЕРБ

2014.09.23 | 11:36

14
Само чрез фалшиви избори Главният сюнетчия - минетчия на ДПС , ЕВРОПЕДАЛА РАПОН БЕЙ може да се докопа до властта и да управлява с турците ! Обеща им 10 зам. министъра ! Резервна патерица е Реформаторския блок !ПРЕДАТЕЛСКА ГЛУТНИЦА е ГЕРБ ! БОКЛУЦИ ! ДОЛУУУУ тези врагове на българите ! ПРОДАЖНИ БАНДИТИ ! Да гласуваме за ВОЛЕН !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини