Цацаров: Цялата истина за КТБ ще бъде изнесена в съда (обновена)

  • 19 септември 2014 12:21

  • 5883
  • 41
Цацаров: Цялата истина за КТБ ще бъде изнесена в съда (обновена)
©

Молбата за екстрадицията на Цветан Василев е подписана вчера и днес трябва да бъде предявена чрез Министерството на правосъдието до компетентните сръбски власти. Това каза в Пловдив главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Той уточни, че с това се инициира екстрадиционно производство, което започва с изпращането на молбата и необходимите към нея документи.

Главният прокурор добави, че от тук нататък всичко е в ръцете на сръбския съд. По думите на Цацаров в Сърбия процедурата за екстрадиция е по-различна от нашата, тъй като след решението на съда има последваща санкция на министъра на правосъдието.  На въпрос дали Цветан Василев има право да обжалва решението на сръбския съд, Цацаров отговори, че по българското законодателство има, но не пожела да коментира правомощията на сръбските органи. Цацаров припомни, че на Цветан Василев е повдигнато  обвинение за съучастие в длъжностно престъпление за присвояване на средства в особено големи размери - 206 милиона лева.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в каза, че няма законова основа делото за КТБ да бъде поето от специализираната прокуратура. Истината за КТБ няма да бъде скрита, но няма да бъде изнесена на пресконференция от прокуратурата, обяви той. Цялата истина ще бъде изнесена в съда, там няма да скрием нищо и от там насетне ще станат известни много неща, които нямат чак такова пряко отношение към работата на банката като финансова институция и начин на банкиране, добави обвинител номер 1 на страната.

Цацаров определи като спекула коментарите на политически партии за "надскачането на закона за гарантиране влоговете на гражданите". Той потвърди, че е казал точно тези думи, но уточни, че не е имал предвид нарушаването на закона.

"Опитах се да кажа нещо друго: има два сюжета - единият е банка, която в определена финансова среда, поради лоши практики и икономически проблеми стига до фалит, при което следва нормалната логика - гарантиране на влоговете чрез надзорните правомощия на БНБ. Вторият сюжет, който е по-близък до КТБ е - банка, която години наред е била грижливо създавана, подхранвана и грижливо държана под "похлупак" създаден от държавата, от политически структури и е бил удобен на всички. И понеже е бил удобен на всички е надскочил далеч финансовите параметри на една банка и я превръща в една структура, която малко или много е имала досег с немалък брой политици и общественици. В крайна сметка не можем да приложим "аршина" за фалита, както в  нормалната ситуация и не можем да кажем на тези хора - това е положението - банката фалира", коментира още Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

В подкрепа на думите си той цитира чуждестранна финансова фигура от Валутния борд: "Това не е нормално банкиране. Това е  отглеждано банкиране, което е използвано за финансиране на цели, част от които нямат нищо общо с нормалната банкова практика и  граничат с политическата практика". Главният прокурор за пореден път подчерта, че "Държавата отгледа тази банка, държавата влага в един изключително дълъг период от време средствата на  държавните предприятия в нея, толерираше я и банковият надзор, за което е обвинен подуправителят на БНБ и във вторник Апелативният съд ще разгледа нашият протест за отстраняването му от длъжност. Защото именно той отгледа и създаде прекрасни условия, за да цъфтят тези банкови практика". При това положение трябва да се мисли за вложителя и не го казвам популистко, това не е нормална банка и затова ние не можем да подхождаме по нормален начин, обясни думите си Цацаров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5883 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
долен СПИДЕРОВ

2015.03.11 | 18:48

41
лудият сидераст изквича напушен
boiko da varne miliardite koito otkradna

2014.09.25 | 17:59

40
BOIKOOOOOO-KURVOOOOOOO----KADE SA PARITE DARTA KURVO-PROKLET BADI TIKVOOOOOOOOO-------BOLEN MOZAK -SHIZOFRENIK--S KAKVI PARI KUPI KORAB NA CVETELINA--TIKVOOOOOOO-

2014.09.25 | 17:59

39
MARABA ASKER BOIKYYGLY
BOIKO TIKVATA E TURZIN

2014.09.25 | 17:58

38
GERB SA TURSKA PARTIA DA SE ELIMINIRA

2014.09.25 | 17:58

37
Защо не ми публикувате мнението?

2014.09.25 | 17:58

36
Цялата истина за крадците от ГЕРБ ще бъде изнесена в съда !
милко великов

2014.09.25 | 17:58

35
ЦАЦАров

2014.09.25 | 17:58

34
Ama, Naistina li ?!?! Zialata, Zialata, narode, ne polovinata!!! DO SEGA NE SME 4ULI NITO EDNA ISTINA, ta sega li, e, kak taka????? A Garvan, garvanu, oko vadi li ??? Ne !!!!!!!

2014.09.25 | 17:58

33
добре , ама защо чакате /решение на сръбсия съд / ? нали делото е срещу ктб ? това означава ли че ако сърбите откажат всичко се потулва ? твърде удобно за цялата властническа групировка , дори и / СКЪПИТЕ КЛИЕНТИ / ще се дръпнат ако трябва да докажат произхода на парите си
Дива

2014.09.25 | 17:58

32
Абе Цацаров,ти излезе ли веднаж с чиста съвест да кажеш истината пред народа си от когото ядеш хляб,бекога ще се престрашиш за службицата си,какво само воалираш и нищо точно не казваш,ти обаче си го знаеш това но не можеш да заблудиш народа си коита не е чак толкова загубен колкото си го мислите Вие
Дива

2014.09.25 | 17:57

30
ВИЕ ТАМ ГОРЕ В СЪДИЛИЩЕШО НЯМАТЕ ЛИ СТРАХ ОТ БОГА БЕ?НЕ ЗНАТЕ ЛИ ЧЕ ЗА ВАС ГОРЕ ИМА ОТДЕЛЕН СЪД,КАКТО СТЕ СЪДИЛИ НА ЗЕМЯТА ТАКА ЩЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ ПРЕД БОЖИЯТ СЪД,КАКТО ИЗГЛЕЖДА ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ЗА ПРЕИЗПОДНЯТА НЕ ВИ ЛИ СТАНА ГРЕХОТА ОТ НАРОДА ДА ГО ЛЪЖЕТЕ ТОЛКОВА МНОГО И ТОЛКОВА БЕЗОЧЛИВО,НО ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ СПАСИТЕ АКО БЪДЕТЕ ПО МАЛКО ЛАКОМИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини