7 случая, в които можете да лъжете шефа си

  • 19 септември 2014 11:57

  • 1092
  • 0
7 случая, в които можете да лъжете шефа си
©

Честността е най-добрата политика. Всяко правило обаче има своите изключения.

В своята книга Business Without the Bullsh*t Джефри Джеймс казва, че има някои случаи, в които е уместно да лъжем - дори шефа си.

Вижте в кои:

Когато защитавате колега

Не казваме да прикривате престъпления или нещо, което ще навреди на компанията. Но ако знаете, че Джон, който се е обадил, че е болен, всъщност не е болен, а е пил до късно в бара снощи, не е нужно да го казвате. Не бързайте да информирате шефа и кой точно е прецакал дадена задача, дори да знаете.

Когато си търсите друга работа

Може би не сте доволни от сегашната си работа и проверявате редовно обявите? В това няма нищо лошо, всеки има право да проучва своите опции. Никой обаче не бива да разбира за това. Може дори да бъдете уволнен само за това, че са разбрали, че търсите друга работа, без дори да имате предложение и реално намерение да напускате. Затова - постарайте се никой да не разбира.

Когато шефът ви попита как изглежда

Джефри Джеймс съветва да не казвате на шефа си, че изглежда зле в каквато и да е ситуация. Самият той признава, че преди време е имал шеф, който оплешивявал и сресвал остатъка от косата по много смешен начин, в старание да замаскира плешивостта. Никой обаче не смеел да му каже, че изглежда зле, а след време вече било немислимо. "Ако някой му кажеше, че изглежда смешно, това щеше да означава, че е бил смешен в последните 10 години".

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1092 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини