Апелативен съд гледа мярката на граничаря, убил 11-месечната Красимира

  • 19 септември 2014 09:20

  • 2023
  • 1
Апелативен съд гледа мярката на граничаря, убил 11-месечната Красимира
© Булфото

Бургаският апелативен съд ще гледа днес мярката за неотклонение на граничния полицай Костадин Стоянов. На 11 септември той прегази на пътя в созополското село Крушевец 11-месечно бебе. Заседанието е насроченo за 11 часа, съобщава БНР.

Съдът трябва да реши окончателно дали да остави за постоянно под стража 36-годишния Костадин Стоянов. Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 11-месечната Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко, заради това, че той е навлязъл в насрещното движение и след това се е качил на тротоар.

Престъплението е извършено след употреба на алкохол. Все още няма точна експертиза дали водачът е бил пиян по време на инцидента. До момента данните от дрегера, кръвната проба и урината се разминават. Затова прокуратурата е възложила повторно изследване на пробите, което ще бъде извършено в Института по криминалистика в София.

Междувременно стана ясно, че, за да бъде осигурена безопасността на фаталния участък от пътя в село Крушевец, ще бъдат поставени пет изкуствени неравности.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2023 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.08 | 20:19

1
"ПЕТ ИЗКУСТВЕНИ НЕРАВНОСТИ" това е цената на човешкия живот в БГ,......... Крумееее, Хан Круме

Добави коментар

Водещи новини