Стачката на миньорите от Бургас продължава

  • 19 септември 2014 07:54

  • 847
  • 0
Стачката на миньорите от Бургас продължава
©

Стачката на миньорите от Бургас продължава вече повече от 30 часа откакто вчерашната нощна смяна от 40 човека е под земята. По-късно към тях се присъединиха още 20 мъже. Към момента, на 300 метра под земята, се намират 60 работници.

Те са категорични, че няма да излязат, докато не им бъдат преведени заплатите за последните два месеца. Двама от тях бяха изкарани от мината, заради високо кръвно. И останалите им колеги са в опасност заради изкуствената вентилация в галериите.

„Да, има опасност за хората, които са под земята. Има хора с високо кръвно, които отказват да излязат. Долу няма въздух, влажно и прашно е. Следим състоянието им на всеки 8 часа”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия началникът на миноспасителната служба.

„Долу 60 човека лежат и чакат. Няма тоалетни. Това е благодарение на отговорните институции и хората, които седят зад бюрата. Колегите ни няма да отстъпят, докато не си получат заплатите”, категоричен беше един от миньорите.

Всички работници в мината заявиха, че са потънали в дългове. „След няколко часа може да вадим трупове, а няма кой да ни обърне внимание”, каза друг от миньорите.

„Държавата зачеркна 60 човека, които са под земята”, допълни той.

„Разочарованието ми е много голямо. Никой не желае да поеме вина и да каже ще има ли заплати”, заяви представител на синдиката. Той добави, че става въпрос за 600 000 лева, за да се изплатят заплатите на миньорите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини