Сиера Леоне под карантина за 3 дни заради ебола

  • 18 септември 2014 20:41

  • 1300
  • 0
Сиера Леоне под карантина за 3 дни заради ебола
©

Властите в Сиера Леоне обявиха, че ще бъдат взети крайни мерки с цел ограничаване на ебола, чийто последен взрив по данни на Световната здравна организация за няколко месеца отне живота на над 2620 души в Западна Африка, а заболелите са повече от 5330, предаде "Ройтерс".

За дни страната ще бъде поставена под карантина за три дни от утре. Хората трябва да останат по домовете си от 19 до 21 септември, пише news.bg.

Около 30 000 са доброволците, които провеждат разяснителна кампания сред населението. Настроенията сред местните хора обаче са смесени и за много от тях това няма да има ефект, а и липсата на работа сериозно ще им навреди. Според други, си заслужава да се спази разпореждането на властите, ако така ще бъдат спасени хиляди.

Обявената карантина доведе и до паника сред населението. Хората масово теглят пари и се презапасяват със стоки, хранителни продукти и лекарства.

От чуждестранни хуманитарни агенции пък заявиха, че подобен опит да затвориш 6 млн. души ограничава свободата им.

Според "Лекари без граниги", с подобни акции ще се накърни доверието към лекарите, а и могат да се скрият нови случаи на болестта сред населението.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини