Доброволци ще чистят Витоша

  • 18 септември 2014 19:37

  • 882
  • 1
Доброволци ще чистят Витоша
©

За седма поредна година инициативата "Моят зелен град" ще обедини стотици доброволци в обща кауза за опазване на околната среда. Тази година кампанията ще се състои в природен парк "Витоша" на 27 септември, информираха организаторите.

За шест издания на кампанията досега еколюбителите в София са почистили и облагородили няколко големи градски парка. През тази година те ще имат възможност да опознаят богатствата на природния парк, да почистят и облагородят местностите "Дендрариум" и "Игликини поляни".

Ще се възстановяват счупени мостове и парапети, ще се боядисват и лакират маси, пейки и беседки, ще се поставят нови шезлонги за почивка на слънце. Доброволците ще помогнат и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи, която се намира в "Дендрариума", информират организаторите, предаде БТА.

За децата ще се организират специални опознавателни обиколки на местността за наблюдение на птиците, животните и растенията в природен парк "Витоша". В специалната екоработилница децата ще се научат да превръщат ненужните отпадъци в красиви украшения и ще получат съвети как да помогнат за опазване на природата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
882 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.19 | 23:21

1
Pozdraviavam gi za Dobrite Dela!!!!! I edin Vupros: kUDE otivat Parite za Ekologia v Bulgaria????????!!!!!!!!!! Ako ne sa Dobrovolzite, nisto niama da e napraveno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koi ste otgovaria za Otkradnatite Milioni evro ???????? nikoi....

Добави коментар

Водещи новини