Американски конкурс дава шанс на всеки да спечели пътуване до Космоса

  • 18 септември 2014 17:32

  • 1701
  • 4
Американски конкурс дава шанс на всеки да спечели пътуване до Космоса
©

Американската организация Spaceship Earth Grants (SEG), която е част от Института “Бъкминистър Фулър”, стартира съзтезание, което ще подарява едно космическо пътуване за всеки 50 000 получени заявления, пише Gizmag. Журито на конкурса е съставено от бивши астронавти на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), експерти от бранша и космически ентусиасти, а целта е граждани да бъдат изращани в Космоса.

Победителите ще получат пътуване с някоя от компаниите, които ще са стартирали предлагането на такава туристическа услуга, когато наградите бъдат обявени. Две от възможностите са Virgin Galactic и Space Adventures, които работят в тази посока. В наградата ще бъде включено и обучение, предоставено от екипа на SEG, както и пътните разходи от държавата или щата на местоживеене.

Участниците в конкурса трябва да са навършили 18 години. За да се включат, те трябва да създадат профил на страницата на SEG и да напишат кратко есе в отговор на въпроса “Как ще използвате това преживяване, за да усъвършенствате себе си, обществото и планетата?”. Таксата за участие ще зависи от икономическите показатели на държавата, от която е участникът, като ще варира между 15 и 90 долара. Средствата ще се събират във фонд, който ще се използва за осигуряване на наградата. Крайният срок за записване в състезанието е 31 декември 2014 година. В синхрон с политиката си на отвореност и честност SEG ще приема заявления и съчинения на английски, испански, френски, японски, арабски, руски и мандарин. Финалистите ще бъдат определени на 2 март, а победителите ще станат известни на 12 април, когато се отбелязва 54-тата годишнина от първия полет на човек в Космоса.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1701 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хлъц

2015.10.25 | 08:32

3
България ще плати , ако трябва за да изпратим Сидер ага ,СерГей и Лайнеков в Космоса ! Възможно най далеч !
AJ4A

2015.10.25 | 08:32

4
Да бе, ще изпратим вируса на комунизма надалеч в космоса, ти луд ли си?????
Галактически стопаджия

2015.10.25 | 08:32

2
Стига сте свързвали всичко с политика. Защо всеки иска да прати политиците на едно такова спокойно и красиво място като космоса, а не иска той да бъде сред звездите.

2015.10.25 | 08:31

1
Стига навсякъде за тъпата политика бе хора. Промиха ви мозаците до такава степен, че на всяка тема бългате простотии

Добави коментар

Водещи новини