Цацаров се срещна с турския си колега

  • 18 септември 2014 15:35

  • 1407
  • 1
Цацаров се срещна с турския си колега
© Булфото

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в се срещна с делегация, водена от главния прокурор на Република Турция Хасан Ербил, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На гостите беше представена презентация за структурата и ролята на българската прокуратура в съдебната система.

Прокуратурата на България отговаря на съвременните изисквания и е една модерна система, заяви Хасан Ербил.
Той представи структурата на турската прокуратура, която е изградена по френски модел и всеки от прокурорите има самостоятелност за собствения си регион.

В южната ни съседка големите прокуратури са 5, но във всеки район, където има съдилище, има и прокуратура.
Немалка част от завършилите специалността „право“ в турските университети се насочват към професията на прокурора, посочиха гостите.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и Хасан Ербил предложиха прокурори от двете държави да се обучават взаимно с цел обмен на добри практики между институциите.

Турската делегация посети Апелативната специализирана прокуратура и Министерство на правосъдието. По време на срещата си с вицепремиера и министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския бяха дискутирани въпроси около организацията на изборите за парламент у нас и съвместните усилия на правоохранителните органи на двете държави за справяне с бежанския поток и сигурността на границите ни.

Последвайте канала на

1407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.02 | 13:15

1
Той Cacarov намерил с кого да обменя опит,с прокурори от държава,в която се цензурира масово.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини