Спипаха телефонен измамник, "запалил" баба с 1170 лв.

  • 18 септември 2014 15:06

  • 2015
  • 1
Спипаха телефонен измамник, "запалил" баба с 1170 лв.
©

Полицаи от РУ - Троян задържаха участник в схема за телефонни измами, повлякъл поредна възрастна жена, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 17 септември 70-годишна жителка на село Чифлик подала сигнал в полицейското управление. Възрастната жена обяснила, че е станала жертва на телефонна измама - била въведена в заблуждение, че е пострадал неин близък роднина, поради което предала на непознат за нея човек сумата от 1170 лева.

Незабавно били организирани заградителни действия, при които за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди 80“, управляван от 32-годишен мъж от Троян. У него, при извършения му личен обиск, служителите на реда открили найлонов плик с 1170 лева.

В хода на работата по случая разследващите установили, че мъжът е съпричастен и към извършена два дни по-рано телефонна измама, чиято жертва станала 79-годишна жена от село Голяма Желязна.

Троянецът е разпитан пред служебен защитник, направил е пълни самопризнания, изяснено е, че е действал като посредник при получаване на исканите суми. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

2015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хгхг

2014.09.22 | 11:16

1
Сега тия новите партии дето обещават от пиле мляко да вкарат някой специален закон за по-лесното осъждане на такива или направо служебното правителство и да го решават тоя проблем. Пък ако полицейска служба не окаже съдействие при сигнал за подобна измама и да му устроят капан, да го уволняват!

Добави коментар

Водещи новини