21-годишен стреля с преправен в боен пистолет, сби се и запали кола

  • 18 септември 2014 14:50

  • 3299
  • 2
21-годишен стреля с преправен в боен пистолет, сби се и запали кола
©

21-годишен мъж, стрелял с преправен в боен газов пистолет, е оставен в ареста, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът става на 12 септември. Тогава, около 19.50 часа, в полицията постъпил сигнал за стрелба, побой и опожарен автомобил на столичния бул. ”Европа”.

На място незабавно били изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, които заварили паркиран на адреса „Мерцедес 190”, шофиран от Б.Т. на 21 г. от Божурище.

В непосредствена близост бил установен и изгорял лек автомобил „Ауди А3”, управляван от Ц.Т. на 22 г. от София.

Последвали неотложни процесуално-следствени действия, както и задържането на двамата шофьори в рамките на 24 часа.

В хода на работата по случая било изяснено, че след засичане на пътя, двамата водачи се сбили, Б.Т. произвел изстрели, а Ц.Т. се оттеглил с колата си, но по време на движение аудито започнало да гори. Установено е също, че стрелецът е използвал газов пистолет, преправен на боен, както и че собственикът не притежавал надлежните разрешителни за оръжието.

След претърсване в дома на Б.Т. полицаите открили и иззели наркотични вещества, на които е назначено химическо изследване. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на Б.Т. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, а в последствие Софийският районен съд постановил постоянна мярка „задържане под стража”.

Последвайте канала на

3299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МУР

2014.09.18 | 21:16

1
Това ми прилича на сцена от GTA 5 супер !!!!
до МУР

2014.09.19 | 09:34

2
Ако стрелят по теб няма да ти е толкова супер между другото. Тоя с патлака да го беше извадил за да избегне конфликта, а не да се бие, защото знае, че може и да стреля ако не тръгне добре за него. Смешник, сега ще види за кокошка дали има прошка в тая съдебна система. ;)

Добави коментар

Водещи новини