Извадиха двама от стачкуващите миньори в рудника на мина „Черно море”

  • 18 септември 2014 10:45

  • 2536
  • 1
Извадиха двама от стачкуващите миньори в рудника на мина „Черно море”
©

Двама от стачкуващите в рудника миньори на мина „Черно море” миньори бяха изведени принудително. Това се е наложило заради високото им кръвно, съобщи „Фокус”. Пред рудника има екип на „Спешна помощ”.

По-рано тази сутрин техни колеги от първа смяна им изпратиха вода и храна. В мината слезе и спасителен екип миньори.

На стачкуващите миньори е било обещано, че до 14:00 часа днес ще им бъдат изплатени заплатите за юли. Работниците обаче са непреклонни и настояват да получат изработените си пари и за август. Те заявяват, че няма да излязат от рудника, докато не си получат парите.

Очаква се в рамките на работния ден да бъдат преведени 270 000 лева за заплатите за юли, потвърди изпълнителният директор на мина „Черно море” Евгени Николов.

Вчера Николов е получил обаждане от ресорното министерство на икономиката и енергетиката. „Казаха ми, че днес в рамките на работния ден, предполагам, че това трябва да стане до 14 часа тъй като преводите не стават изведнъж, ще бъдат преведени парите – 270 000 лв. за заплатите за юли”, обяви Николов.

От министерството са му съобщили, че до края на месеца ще бъдат преведени и заплатите за август и ще бъде платен токът на мината. Той допълни, че се надява това да се случи. По неговите думи, заплатите се бавят всеки месец в последната 1,5-2 г.

Той посочи, че през есента миналата година е имало огромно забавяне на заплатите и миньорите отново са протестирали. „Къса се връзката между плащанията НЕК към „Топлофикация” - Сливен, обясни изпълнителният директор на мината. Той допълни, че НЕК забавя плащания и към други топлофикации, които не могат да се разплатят съответно с мините.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2536 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
leh walensa - POLSKA

2014.09.18 | 11:29

1
Колеги, не стойте под земята ! Отидете пред министерството на енергетиката и не допускайте тези министри да влизат в сградата. Няма файда да лежите под земята или по магистралите. ДИРЕКТНО при виновниците.

Добави коментар

Водещи новини