Зам.-министър: Хвърлян е прах в очите на служителите на "Напоителни системи"

  • 18 септември 2014 07:43

  • 1612
  • 0
Зам.-министър: Хвърлян е прах в очите на служителите на "Напоителни системи"
©

За тази година служителите от "Напоителни системи" не са получили заплатите си от месец юни досега. Това се е случвало периодично и в предишни години, каза в сутрешния блок на БНТ Светла Василева от КНСБ.

Наясно сме, че служебното правителство не може да реши всички натрупани проблеми за краткото време, в което управлява. Хубаво е, че намериха средства за покриване на заплатите за тази година, но искаме да покажем, че така повече не може да се продължава. Средства за покриване на старите задължение на дружеството към служителите трябва да бъдат предвидени и в актуализацията на бюджета, иначе пак излезем на площада, категорична бе Василева.

Зам.-министърът на земеделието и храните Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в коментира, че и до ден днешен не е ясно защо решаването на проблема е отлагано толкова дълго време, след като дружеството е част от системата за национална сигурност. По думите му отпуснатите 4,5 млн. лв. ще отидат за покриване на неплатените заплати за юни, юли и август тази година, както и за неплатените осигуровки. Изплащането на заплатите ще стане под контрола на Министерството на земеделието, уточни Костов.

Той обясни, че по закон задълженията на "Напоителни системи" към служителите от минали години е трябвало да бъдат изплатени до 31 март тази година. Костов изрази недоумение защо никой от политиците не е предприел нищо по въпроса е "хвърлян прах в очите на хората".

Задълженията са натрупани основно в периода 2008-2013 г., съобщи още зам.-земеделският министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини