Цветан Василев в хотела на Тито

  • 18 септември 2014 06:12

  • 2662
  • 2
Цветан Василев в хотела на Тито
© Булфото

Банкерът Цветан Василев е настанен в любимия хотел на югославския президент от комунистическата епоха Йосип Тито, научи "Стандарт".

Четиризвездният "Краун плаза" (бившият "Интерконтинентал") в Нови Белград е същият, в който бе убит и Желко Ражнатович - Аркан. Василев, който се предаде в понеделник на полицията, засега остава на свобода, след като във вторник сръбският Висш съд му наложи най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Така банкерът ще може да изчака на свобода екстрадирането си.

Той обаче е с отнет паспорт и забрана да напуска града. Всеки ден между 9 и 15 часа Василев трябва да се явява в полицията за подпис. Той обаче може да сменя адреса си в рамките на Белград, но след като уведоми органите на реда. Очевидци твърдят, че собственикът на КТБ е бил забелязан и в петзвездния "Square Nine". Хотелът се намира точно срещу полицейското управление, в което банкерът трябва да се разписва.

Вчера българската прокуратура бе официално уведомена от властите в Белград, че Василев се е предал. Съобщението е получено в 7.26 сутринта чрез факс от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" на МВР. В него се потвърждава, че Василев е задържан във вторник в 9 часа местно време, а три часа по-късно е изправен пред сръбския съд. Очаква се още днес хората на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в да изпратят до сръбските си колеги искането за екстрадиция на банкера, пише всекидневникът. По закон срокът е 18 дни, но нашето обвинение няма да се бави.

По сръбските закони връщането на Василев може да се проточи повече от месец, но според неофициална информация процедурата ще бъде извършена до 10 дни, твърдят медиите в Белград. Причината е, че Сърбия се бори за членство в ЕС и ще използва случая да направи добро впечатление на Европа.

Решението за екстрадицията трябва да бъде взето от сръбския Висш съд, но след това последната дума има правосъдното министерство на западната ни съседка.

Казусът "Цветан Василев" обаче може да забуксува заради избухнала стачка на сръбските адвокати, която блокира работата на съда.

Междувременно днес Софийският апелативен съд ще разгледа жалбата на защитата на банкера срещу 72-часовия арест, нареден от Софийската градска прокуратура в края на юли. Магистратите не допуснаха миналия петък разглеждането на искането, тъй като тогава Интерпол все още издирваше Василев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BBisPedal

2014.09.18 | 09:53

2
Заради безпрецедентния опит да създаде хаос в Държавата, чрез внушаване и целенасочено поддържане на неверни слухове за банкова ликвидна криза, на лицето Бойко Методиев Борисов (Боко Тиквата) - бивш премиер на Републиката и лидер на организираната престъпна група "ГЕРБ" трябва да бъде снет депутатския имунитет. След което същият да бъде незабавно задържан под стража с предявено обвинение за вредителство със саботажна цел - деяние, съставомерно на чл. 107 от НК. Това е пътят за овладяване на възникналата банкова криза!

2014.09.18 | 09:53

1
ДА , ама ЗАРАДИ ГЕРБ и ТИКВАТА БУДА , които УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНАТА НА ТОКА , А ОТТАМ И ВСИЧКО ДРУГО , НАРОДЪТ ЗАГИВА ! ИЗХОДЪТ Е ЕДИН ! СИДЕРОВ ПРЕМИЕР ! НА ВЛАСТ АТАКА ! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДОСЕГАШНАТА АГОНИЯ ! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ С БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ - В ЗАТВОРА ! ТОВА Е РЕФОРМАТА !

Добави коментар

Водещи новини