Вижте невероятната история на детето, което рисува с уста

  • 17 септември 2014 21:33

  • 3521
  • 3
Вижте невероятната история на детето, което рисува с уста
©

Тя е на 12 години и е болна от невропатия – болест, при която постепенно тялото ти престава „да те слуша”. Прикована е към инвалидната количка и дори и за най-обикновените ежедневни неща се нуждае от помощта на останалите. Независимо от всичко това малкото момиченце е истински боец, има мечти и планове за бъдещето.

Историята на талантливото дете от Чехия вече трогна целия свят. Момиченцето рисува с уста и вече има няколко изложби. До момента е успяла да понесе повече болка, отколкото дори и възрастни хора биха могли да си представят. Малката Барунка обаче твърди, че е много важно да вярваш и тогава чудесата се случват сами, пише blesk.cz.

Тя се ражда като съвсем здраво бебе. Когато е на три годинки, се разболява от мононуклеоза, след това и от шарка. Почти веднага започват да се проявяват и последиците на дегенеративно заболяване, което води до постепенна инвалидност, до такава степен, че накрая детето не може да командва ръцете и краката си.

В началото Барунка не може да пази равновесие. Започва да пада. След това ръцете й престават да се движат. Родителите на детето започват да търсят и други варианти за спасението му, прилагат хомеопатия. Прогнозите на лекарите са, че момиченцето ще умре, когато откажат накрая и дихателните мускули. Накрая обаче все пак става чудо. Майката и бащата на момиченцето успяват да спрат болестта през 2011 година в стадий, в който то все пак все още може да седи само.

Един ден Барунка решава, че ще рисува с устни и всички разбират, че детето има талант, който сякаш е дар от Бог. „Всяка чертичка или дори точка на картините ми става много бавно, накланям си главата към листа хартия, понякога ме боли много вратът, но си струва”, признава момиченцето, което вече има зад гърба си няколко самостоятелни изложби, пише БЛИЦ.

Когато не рисува, момиченцето се занимава с плуване, потапяне и дори каране на ски. Разбира се – с помощта на родителите си, защото не може да се движи сама. През цялото време изпитва неистови болки, защото е принудена да носи протези, които стимулират и разтягат мускулите й. Предстоят й още поне четири операции.

„Аз вярвам, че накрая ще проходя и ще мога да рисувам и с ръце. Защото светът е чудесен”, твърди невероятното, смело момиченце.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3521 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.28 | 04:53

3
Браво на девойчето!

2014.10.28 | 04:53

2
нека бъдещите самоубийци видят това дете и волята му и желанието за живот въпреки трудностите, а не при първата пречка да скочиш от блока

2014.10.28 | 04:53

1
детето ще се оправи, просто вяра трябва

Добави коментар

Водещи новини