ЕС обеща още 78 милиона евро за борбата с вируса ебола

  • 17 септември 2014 20:12

  • 871
  • 0
ЕС обеща още 78 милиона евро за борбата с вируса ебола
©

Страните от ЕС обещаха още 78 милиона евро за борбата с вируса ебола, обяви европейският комисар за хуманитарната помощ Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирана от Франс прес.

Този национален принос ще се прибави към отпуснатите от Европейската комисия около 150 милиона евро в подкрепа на трите най-засегнати от вируса страни - Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Страните членки на ЕС са поели този ангажимент на заседание на високо равнище в понеделник в Брюксел за координиране на европейския отговор на епидемията, уточни Георгиева пред Европейския парламент.

ЕС ще продължи обсъжданията на координацията на помощта на срещата на здравните си министри на 22 и 23 септември в Милано. Според ООН за овладяване на епидемията от ебола са нужни 1 милиард долара (около 770 милиона евро).

В понеделник Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование призова страните от ЕС да уточнят с какви суми ще помагат преди срещата в Милано, за да може ЕС да представи общ размер на помощта си пред ООН, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
871 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини