CLUBISM - симбиоза между музика, танц и арт инсталация на място, което никой не би предположил

  • 17 септември 2014 18:04

  • 1231
  • 0
CLUBISM - симбиоза между музика, танц и арт инсталация на място, което никой не би предположил
©

CLUBISM е събитие, непознато на българската културна сцена, симбиоза между музика, танц и арт инсталация в пространство, което най-малко бихте очаквали.

Артисти от различни сфери на изкуството се обединяват, за да вдъхнат живот за една нощ на киносалон, който днес е изгубил своята социална полза, но някога е бил активна част от културния живот на столицата. Седалките липсват, но редовете гледат надолу към празната сцена.

Арт инсталациите представляват кубични конструкции с визуални ефекти, които пресъздадат ново триизмерно пространство. Гост DJ-ите The Rebeat, YvesO, Sulu&Pulu, Filip Todd, VJ StillWondering, DJ Radi (един от основателите на Метрополис) ще създадат атмосфера, която чрез звук и светлина да ни пренесе в друго имагинерно измерение. Кулминацията на вечерта са музика на живо от Clavexperience (Pavel Terziyski и Dimitar Gorchakov), The Science (Soulslept & Nino Gomez) и пърформанс на Vasko Dinkov, Ralitsa Chepisheva и Bubeto Vasileva - танцуващи силуети, затворени в светещи полупрозрачни кубове с човешки размер. Билети могат да бъдат закупени чрез нашите партньори Eventyard.

Организатор на събитието е зараждащата се общност от артисти Nomad People, чиято кауза е да оставят своята следа като разкриват забравени обществени сгради и дават възможност на млади творци да се обединят в създаването на събития, които връщат живота на тези обекти, ангажирайки всички сетива - зрение, слух, обоняние, вкус, допир и ИЗКУСТВО.

CLUBISM
27 септември 2014, от 21:00 до 06:00 часа
гр. София, кв. Княжево, бул. “Цар Борис III” № 375.

Проект CLUBISM е включен в Културния календар на Столична община по случай „80 години природен парк Витоша” и беше част от програмата в подкрепа на кандидатурата на София за Културна столица на Европа през 2019-та година. Събитието също е част от парти-програмата на SeeMe7 Conference и се осъществява с партньорството на Клуб "Строежа". Преди броени дни, 18 години след своето откриване, известното заведение в Студентски град беше закрито с посланието "Строежа умря. Да живее Строежа!". CLUBISM е доказателство, че въпреки това идеологията на клуба за подкрепа на алтернативната сцена в София няма да бъде изгубена.

Последвайте канала на

1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини