Отложиха делото за референдума (галерия)

  • 17 септември 2014 16:02

  • 1373
  • 3
Отложиха делото за референдума (галерия)
© Булфото

Върховният административен съд даде 7-дневен срок за представяне в писмен вид доводите, относно допустимостта на жалбата на проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска срещу председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков. Министър-председателят Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска е подал жалба за отказ да внесе искането за референдум за промени в Изборното законодателство.

Тъй като, 42-то Народно събрание е разпуснато, инициативният комитет, с председател Близнашки, трябва да изложи писмено своите доводи, за допустимост на жалбата.

В момента по делото няма ответник, защото няма председател на парламента. Според защитата на Близнашки процесът не трябва да бъде прекратяван, а да продължи, защото въпреки че сега няма ответник, това не означава, че такъв няма да има. Може да има прекъсване в политическите функции, но в случая става въпрос за административни функции на председателя на НС и те могат да бъдат осъществявани от неговия правоприемник - председателят на следващото НС, коментира пред журналисти Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Всички си даваме сметка, че след изборите се предполага, че ще имаме ново съотношение на политическите сили в НС и те ще бъдат значително по-отзивчиви към идеята за произвеждане на национален референдум, респективно за предприемане на така желаната от българските граждани изборна реформа, поясни Близнашки.

По думите му всички аргументи, че при събиране на подписката са допуснати нарушения, са се оказали несъстоятелни. Ние сме тук за да отстояваме правото на повече от 500 хил. български граждани да защитят гледната си точка. Ние сме просто в случая говорители на обществения интерес, добави служебният премиер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1373 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Alexandra

2014.09.19 | 06:23

3
да ме задължават да гласувам... с полиция, под конвой ли ще ни карат, или целта е да ни събират солени глоби за неявяване... комуниста Близнашки явно има спомени от комунистическо време, когато са карали бабите и дядоввците със служебни автомоибли до урните... само че сега няма да е със служебни, а на частни разноски!
AJ4A

2014.09.19 | 06:23

2
Професорът по конституционно право подал жалба до съда, ама ответника вече го няма благодарение и на ....... самия професор, хахахах!!!! Другарю Близнашки, ходи събирай подписи наново, ама да видим КОЙ ще се подпише сега под подписка, правена от ДОВЧЕРАШЕН КОМУНИСТ!!!!

2014.09.18 | 19:02

1
------------SAMO MOSHENIZI na VLAST ------------------------Zmiata, koiato dushi naroda e mnogoglava !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини