Спряха 11 асансьора във Видин заради технически неизправности

  • 17 септември 2014 16:01

  • 958
  • 2
Спряха 11 асансьора във Видин заради технически неизправности
©

Всички проверени асансьори във Видин са спрени от експлоатация заради технически неизправности, съобщи БНР.

Те са установени при извънредната инспекция на Държавната агенция по метрология и технически надзор след тежкия инцидент в София, при който загина жена.

Държавни инспектори провериха на случаен принцип 11 асансьора във Видин. Оказа се, че всички те са неизправни, заради което бяха спрени от движение, обясни Митко Каменов от сектор "Инспекция за държавен технически надзор" в Западен централен район.

"Тези 11 асансьора се поддържат от пет фирми, то пък така и се случи, в един блок се поддържаха пет асансьора от пет различни фирми. Оказа се, че нивото на асансьорите е такова, че не позволява безопасното им ползване, което наложи съответно спирането им", обясни той.

Като цяло асансьорите в Северозападна България са стари и не са ремонтирани от години, потвърдиха и от регионалната структура на държавната агенция. Според асансьорния техник от Монтана Димитър Младенов, проблеми с анасьорите има, но те не са опасни за ползване. Спират ги заради нови изисквания в нормативната база.

"Направиха на нашата фирма проверка. От пет асансьора на два откриха напукани флексири и се спряха. За едните сме взели веднага мерки. Другите казаха: „Утре ще вземем“, но още не са се обадили, вече четири, пет дена", коментира той.

В областите Видин и Монтана има над 600 асансьора. За тях отговаря само един държавен инспектор.

Последвайте канала на

958 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.17 | 18:47

2
i nikoga nqma da gi pusnat
Дид

2014.09.17 | 17:01

1
Това е начина и друг път няма!!!Видно от проверката асансьорите са в окаяно техническо състояние и не трябва да остане непроверен такъв щом резултата е показал 11 на 11 проверени/лошо състояние!

Добави коментар

Водещи новини