10 от най-ревниво пазените бизнес тайни

  • 17 септември 2014 15:50

  • 3765
  • 1
10 от най-ревниво пазените бизнес тайни
©

Представящият интересни и забавни факти канал в YouTube All Time 10s e подбрал 10 от най-ревниво пазените бизнес тайни. Може би не е никак изненадващо, че повечето от тях са свързани с храна.

Ето ги и тях:

10. Безалкохолната напитка Dr. Pepper

Газираната безалкохолна напитка Dr. Pepper съдържа 23 различни съставки, които по едно и също време се знаят само от три високопоставени ръководители в компанията. Говори се, че една от съставките е сок от сини сливи.

9. Универсалната смазка WD-40

Универсалната смазка е създадена след 40 опита, като всичките те и оконачателната формула са търговски тайни. Компанията смесва субстанциите в три различни града по света.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3765 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тт

2014.10.19 | 23:55

1
Мръсни кавали, стига сте правили безплатен PR на американските марки, СЕМ да се вземе в ръце. Освен това тези приказки за тайни рецепти са измислени точно с рекламна цел. Тайна рецепта може да има само продукт който се прави от малка семейна манифактура. Как ще запазят тайна за съставки които се доставят ежедневно с хиляди тонове, да не би лично да ги носят на гръб тези няколко човека. От всички изброени само френският ликьор "ШАРТРЬОЗ" е бил с реално тайна рецепта но само преди да се произвежда в индустриални количества, от там е и взаимствана идеята на кока кола, но при нея това е само рекламен трик не действителност.

Добави коментар

Водещи новини