Целта ни е София да става все по-добър град за децата си, обяви Фандъкова (снимки)

  • 17 септември 2014 13:05

  • 1615
  • 6
Целта ни е София да става все по-добър град за децата си, обяви Фандъкова (снимки)
© Булфото

Знамето на София бе издигнато на официална церемония пред Паметника на незнайния войн по повод празника на града в присъствието на премиера Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Негово светейшество патриарх Неофит, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, министри, дипломати, общински съветници и граждани.

Празникът на нашия град съвпада с християнския празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта, духовни ценности, които стоят в основата на всяко семейство и всяка общност, каза кметът на София в официална реч пред присъстващите на церемонията.

Споделяме общата цел София да стане по-модерен и удобен за гражданите град. Една от основните ни задачи през последните години е София да става все по-добър град за децата си, отбеляза кметът. Тя отчете, че Столичната община е построила през последните години над 60 детски градини, от началото на годината са отворени десет, предстоят до края на 2014 г. да бъдат открити още девет.

Продължаваме напред, защото грижата за децата е грижа за бъдещето на града ни, каза кметът. Тя изтъкна, че през тази година Столичната община е успяла да реализира големи и амбициозни проекти като изграждането на кръстовището при Семинарията и ремонта на Цариградско шосе.

Въпреки трудностите общината не е спряла работа по големите европейски проекти, отбеляза столичният кмет и даде за пример разширението на метрото, модернизирането на градския транспорт, строежа на канализация. По думите на кмета според международните статистики София е сред градовете с най-ниска безработица в това число и младежка.

Преодоляхме заедно кризата и успяваме да променим реално качеството на живот в града. На всяко предизвикателство, пред което бяхме изправени отговорихме заедно с вяра, надежда и любов. Град и хора, които празнуват мъдростта имат силата да превръщат изпитанията в предимства, каза още в речта си столичният кмет.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1615 6

Коментари 6

Добави коментар

2014.09.18 | 13:20

6
не е нормално тази провинциална фашкия при чието управление бяха изядени хора от бездомни кучета да дава акъл на столичани - марш обратно на село!

2014.09.18 | 11:39

5
maxaite taia fashka-kurva -prostitutka-kato boiko li3aza
Edin

2014.09.18 | 11:38

4
Нормално е кметът на СОФИЯ да гледа за СОФИЯ.Или може би тя трябва да се интересува и от чирпан да кажем.Доколкото си спомням,тя е кмет,а не премиер.Ревете хейтърчета,ревете,но кмета ни си е железен.
11

2014.09.17 | 19:58

2
мрьсни улици с дупки,слабо улично осветление...ремонти-еднодневки....да живее железния кмет!

2014.09.18 | 11:38

3
Taia seliandurka si lichi che niama predstava kakva e Sofia !Ama taka e nali e ot Samokov !
666

2014.09.17 | 16:44

1
Тия само софия гледат мама им мръсна...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини