Проверяват сигнал за замърсяване на река Малък Искър

  • 17 септември 2014 12:06

  • 1869
  • 3
Проверяват сигнал за замърсяване на река Малък Искър
©

Направена е проверка на сигнал за замърсяване на река Малък Искър в района на гр. Етрополе, съобщиха от Изпълнителната агенция по околна среда. Сигналът е подаден от директора на Регионалната инспекция по околна среда (РИОСВ) - София.

Експертите и екологът на община Етрополе са участвали в проверката на сигнала. Направен е оглед на реката при Табашкия мост, на изхода от гр. Етрополе и на моста при стопанския двор преди града. При огледа на реката не е установено наличие на синьо оцветяване на водата.

Поради падналите обилни дъждове реката е била с бежов цвят и голям дебит. Взети са водни проби за физикохимичен анализ, като резултатите ще бъдат своевременно предоставени на РИОСВ - София.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1869 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
cveti

2014.11.19 | 11:47

3
Какви са тези експерти ? Че не са никакви експерти това е ясно, но те май са и слепи и спросто око( от снимката) се вижда че реката е с отровен синьо зелен цвят. Проверка на 17.09.2014 след дъждовете ХА ХА . КОЙ позволява на "ЕЛАЦИТЕ" да тровят половин БЪЛГАРИЯ. Нека РИОСВ да изпратят експерти които си разбират от работата и не корумпирани .Публикувайте резултатите от пробите.Ако не го направите Ще направим независими проби. ХОРАТА чакат ОТГОВОР и ДЕЙСТВИЯ
Николова

2014.11.17 | 16:22

2
Река Мали искър от години е замърсена. Кой носи отговорността за замърсяването. "ЕЛАЦИТЕ" Етро поле. Кой чете и какво прави след анализите на водата. Кой позволява една фабрика да си разлива отровите из половин БЪЛГАРИЯ. РИОКОС - Хората чакат отговора ВВВВИ
Цецо Колев

2014.09.17 | 20:00

1
ЕЛАЦИТЕ

Добави коментар

Водещи новини