Миньорите от "Мина Черно море-Бургас" обещаха ежедневни протести

  • 16 септември 2014 15:15

  • 2096
  • 1
Миньорите от "Мина Черно море-Бургас" обещаха ежедневни протести
©

Близо 100 миньори от "Мина Черно море-Бургас" излязоха на протест пред мината с искане разплащанията в системата на въгледобива да се нормализират, съобщи БТА.

Протестът продължи един час и в него участваха работници от първа смяна. Днес след обяд, между 16.00 и 17.00 часа, преди началото на втора смяна, работниците отново ще изразят своя протест.

Това съобщиха с писмо до медиите от синдикални организации в дружеството. В писмото пише, че напрежението в мината продължава да се нагнетява, тъй като работниците не са получавали заплати от два месеца.

Миньорите ще протестират и утре по един час преди всяка смяна - от 8.00 до 9.00 часа и от 16.00 до 17.00 часа. Ако проблемите не бъдат решени и дължимите им заплати все още не бъдат изплатени, нощната смяна в четвъртък няма да излезе от рудника.

В прессъобщението се посочва, че на 18 септември т.г. в Бургас ще се проведе кръгла маса по проблемите на енергетиката и в частност на въгледобива в страната. Нейни организатори са синдикални организации в "Мина Черно море-Бургас".

Кръглата маса ще се проведе в капитанската зала на "Интерхотел България". В дискусията ще вземат участие засегнатите страни, експерти и представители на държавата и общината.

Последвайте канала на

2096 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.17 | 15:38

1
kogato glasuvaha za BSP-to ne rewaha sega rewat

Добави коментар

Водещи новини