Земеделецът от Извор убит в банята за 4000 лв.

  • 15 септември 2014 21:10

  • 3843
  • 1
Земеделецът от Извор убит в банята за 4000 лв.
©

Полицията откри колата на убития на 1 септември земеделец Румен Павлов от видинското село Извор.

Открадната от убийците му "Мазда 3" е намерена изоставена в землището между близките села Мали Дреновец и Септември, съобщи шефът на Областната полиция във Видин Константин Джунински, цитиран от в. "Труд".

Автомобилът е откаран в София, където ще му бъдат направени експертизи. Видинските криминалисти продължават да работят за разкриване на убийците.

Разследването засега сочи, че извършителите не са искали да убият Павлов, а само да разберат къде са парите му, за да ги откраднат. На фаталния 1 септември земеделецът изтеглил от банката около 4000 лв., с които трябвало да се разплати със собственици на ниви, взети от него под аренда.

Убийците явно са разбрали това и са решили да го нападнат в дома му. Никой от тях обаче не знаел, че Павлов имал навика да държи парите си в колата, разказаха запознати с разследването. Те уточниха, че от изоставения автомобил липсвала само чантичката с парите.

Из купето били разпилени документи, но убийците явно не са се интересували от тях. От изтеглените 4000 лева едва ли са били останали повече от 800-900 лв., допускат криминалистите, тъй като през деня Павлов е успял да изплати повечето от рентите.

54-годишният Павлов бе намерен мъртъв на 1 септември в дома си в село Извор, където живеел сам. Мъжът бил убит в банята, докато се къпел. Злодеите го нападнали и удряли жестоко в главата. После го съборили на пода и започнали да го притискат. Предполага се, че тогава той е издъхнал. Повърнал е и се е задушил.

Търсейки парите, престъпниците преровили цялата къща, без да вземат ценни вещи - компютър, мобилни телефони и други. Те задигнали колата и отпрашили с нея, а после я зарязали из нивята.

Последвайте канала на

3843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Синът на убития

2014.09.16 | 13:20

1
Ами да вземем да спретнем експеримент - да върнем смъртната присъда!

Добави коментар

Водещи новини