Мъртва е безкнижната душа, припомни Плевнелиев завета на Кирил Философ (снимки)

  • 15 септември 2014 16:09

  • 1704
  • 16
Мъртва е безкнижната душа, припомни Плевнелиев завета на Кирил Философ (снимки)
© Булфото

За нас, българите, началото на новата учебна година е важно събитие, а образованието на децата е било и ще бъде осъзната ценност за целия народ.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при откриването на новата учебна година в Природо-математическата гимназия /ПМГ/ "Акад. Сергей Корольов" в Благоевград.

Той е завършил тази гимназия с отличие през 1982 г., когато заема и първо място на национално състезание по програмиране, отбелязва БТА.

Държавният глава бе топло посрещнат от директорката Татяна Ядкова, от учителите и учениците. Той сърдечно прегърна и свои учители, дошли на тържеството по случай първия учебен ден. Сред учителите-ветерани бе и майката на президента Славка Плевнелиева, която е учителка по математика.

По традиция българският народ отново пристъпва към прага на своето училище, каза в приветствието си президентът след тържествения водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим.

За нас, българите, началото на новата учебна година е важно събитие. Образованието на децата е било и ще бъде осъзната ценност за целия народ. Мъртва е безкнижната душа - такъв завет ни е оставил Свети Константин Кирил Философ преди повече от 1150 години, припомни Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Днес, поколение след поколение, ние не забравяме мъдростта на първоучителите. И аз съм сигурен, че вие, младите хора, ще я предавате на следващите поколения, добави президентът.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното сподели с присъстващите своя дълбок трепет и огромна благодарност от предоставената възможност да открие днес в любимото си училище новата учебна година. "За всички, завършили ПМГ "Акад. Сергей Корольов", обучението тук е в основата на това, което постигат като хора, като личности, като специалисти, отбеляза президентът.

Използвам случая, за да отправя поклон и благодарност към колективното постижение на ПМГ, дълбок поклон и благодарност към учителите, към бившите и настоящи преподаватели, отдали се на благородната мисия на най-благородната професия - да възпитават и да образоват децата на България", каза още той.

"Личният успех е важен и аз го пожелавам на всеки един от вас, но не по-малко важен е и колективният успех, колективното усилие, общият успех на всички българи - да си подредим държавата, да модернизираме, да просперираме, да живеем достойно като добри хора заедно", посочи държавният глава.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното връчи на ученика от Випуск-2014 Ивайло Димитров национална диплома номер 1 - най-престижната награда на Министерството на образованието и науката. Младежът е участник с престижни класирания в три международни олимпиади в Япония, САЩ и Индия.

След първия училищен звънец държавният глава разгледа училището, влезе и в новите компютърни кабинети. По-късно Плевнелиев разговаря с ръководството и учителите от гимназията.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

1704 16

Коментари 16

Добави коментар

2014.09.24 | 12:57

16
Затова ли две приказки на кръст неможеш да кажеш без да са ти написани бе Пухльо?

2014.09.24 | 12:57

15
Този е голямо нищожество , но ние сме пълни нещастници , че ни е президент , който ни готви пак ТИКВА да ни управлява ! Ужас и безумие !
tuti-fruti

2014.09.24 | 12:56

14
Я колко мъртви души всред дерутатите и бг политиците!

2014.09.20 | 18:32

13
----Oburnatia Slivored v Izrazite na \" Prezidenta\", pokajva, 4e ne e zapoznat s BULGARSKIA EZIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.09.20 | 14:33

12
Мъртва душа си и ти, Плевньо! Марионетките имат ли души? Нямат!

2014.09.20 | 14:33

11
Да си подава оставката и да се маха незабавно! Кукла на конци на олигарсите и мутрите!

2014.09.20 | 14:32

10
Бунакът , а не професор Близашки риве че нямало пари , а даде онзи ден на това хюмне цял милион ! Де сопа , де ! САМО № 11 !

2014.09.20 | 14:32

9
Мистър Бийн се прави на оригинален и загрижен за младите, колко мило. Един вреден паразит е това посмешище!
д-р Менгеле

2014.09.20 | 14:32

8
Тиквата сполучи като назначи тоя комедиант за президент! Тая длъжност не изисква отговорност, уютна е за такива смешковци като Плевела, от които не става нищо друго, освен лапачи на държавната софра.

2014.09.20 | 14:32

7
Знанието е границата между животно и човек.Успех на учениците,учителите и родителите.

Добави коментар

Водещи новини