Коларова: Директорите решават дали ще пускат с телефони в час (снимки)

  • 15 септември 2014 14:04

  • 3473
  • 3
Коларова: Директорите решават дали ще пускат с телефони в час (снимки)
© Булфото

Всеки директор на училище може да вземе отношение дали учениците ще влизат с телефони в училищните сгради, тъй като директорите управляват учебния процес в училище.

Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, след като откри новата учебна 2014/2015 г. в 112-то Основно училище "Стоян Заимов" и в Първа английска езикова гимназия в София. Двете училища са в една сграда.

Министър Коларова отбеляза, че към телефоните в училище има особен режим и досега - в отговор на журналистически въпрос дали ще бъдат забранени телефоните в училище и по-конкретно скъпите телефони.

Учителите могат по своя преценка да вземат телефон от ученик, тогава, когато той си отвлича вниманието с него и пречи на учебния процес, заяви образователният министър, цитирана от БТА.

По повод на случая с децата на бежанци в Ковачевци министър Коларова каза, че алтернативи винаги има, но най-добре е децата да отидат в училището, което е в общината. По думите й в общината има негативно отношение както към децата да посещават училището, така и към присъствието на родителите в лагера.

Надявам се, че сме се поучили от няколко такива инцидента в българското общество и няма отново да демонстрираме нетолерантност и враждебност към децата, които в най-голяма степен се нуждаят от нашата обич, подкрепа и от даване на възможност, каза министър Коларова. Тя добави, че тези деца на бежанци в Ковачевци ще учат на български език и в българско училище.

Попитана каква е позицията на МОН по случая с децата от Ковачевци министър Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски каза, че никога не е вземала категорична позиция. Готова съм да обсъдя този проблем с общинския съвет и с кмета, но съм готова да отстоявам и това, в което вярвам - че всички деца са равни и трябва да имат равен достъп до образование, заяви Коларова.

На тържеството за откриване на първия учебен ден в двете училища присъства и заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева. Музикален поздрав към учениците и родителите, дошли на празника, отправи Веселин МариновВеселин Маринов Веселин Маринов е български певец . Той е роден в град Полски Тръмбеш. Има шанса да завърши.

И малките, и големите ученици носеха цветя за своите учители, а тези от тях, които искаха да помогнат на пострадалите от наводненията в страната, можеха да дарят и пари. Средствата се събираха в урна - пред входа на училищата.

Последвайте канала на

3473 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.09.18 | 15:42

3
Егати кикимората.

2014.09.18 | 15:42

2
Създадохме поколение"наведена глава".

2014.09.16 | 18:22

1
emi da zabranete im smartfonite i im vikaite vesko marinov da im pee vseki den i shte stanat svrah inteligentni decata...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини