Безплатни изследвания за хепатит в Бургаска област

  • 15 септември 2014 09:24

  • 1278
  • 0
Безплатни изследвания за хепатит в Бургаска област
©

Скрининговите акции за безплатни изследвания за хепатит, организирани от Фондация "Христо Гешов", продължават. Айтос, Приморско, Поморие, Бургас и с. Ново Паничарево ще бъдат изследвани за коварния вирус. Това е поредната акция, която организират от фондацията на хепатитно болния Христо Гешов, който стана и лице на кампанията за борба с хепатита.

"Акциите са част от кампанията, която казва НЕ на хепатита и носи името "Хепатитът до мен". Те бяха подкрепени от общините по населени места.

Безплатните изследвания ще започнат към края на септември, като във всеки град ще бъдат изследвани максимален брой хора. Лекарския екип ще консултира жителите на населените места как да се предпазят от коварния вирус и съответно ще насочават пациенти дали положителен резултат към лекари и болници. На всички желаещи ще им бъдат предоставяни и печатни информационни материали за заболяването.

Изследването не е със записване на часове. Капка кръв от пръста е необходима на теста да отчете дали сте носител на вируса уточниха от организацията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1278 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини