Близнашки: Учебната година започва нормално в районите, засегнати от бедствията

  • 14 септември 2014 16:09

  • 1727
  • 8
Близнашки: Учебната година започва нормално в районите, засегнати от бедствията
© Булфото

Учебната година ще започне нормално и във всички райони, пострадали от бедствията. Направено е необходимото. Това заяви премиерът проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска пред журналисти в силистренското село Голеш, където заедно с министъра на образованието и науката Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски откри нов учебен корпус и физкултурен салон в Основното училище „Васил Априлов“, съобщиха от правителствената информационна служба.

"В това отношение успяхме да се справим и да преодолеем последиците от бедствията“, заяви проф. Близнашки.

Министър-председателят припомни, че служебното правителство е заявило пред Европейската комисия щети от наводненията на стойност над 300 млн. евро.

„Такава е процедурата, заявили сме щети и очакваме да получим съответен процент от средствата. Дано това се случи по-бързо и това е нашето внушение към европейските институции“, каза премиерът.

Той допълни, че в останалите райони, за които все още не са заявени щети, държавата продължава да помага.

"Надявам се, че и в Мизия ще се справят с това предизвикателство и ще извършат по-бързо оценката на щетите. На европейската солидарност не може да се разчита изцяло за преодоляване на последиците и неслучайно призовах за национална солидарност“, коментира министър-председателят.

„Никой не е отблъснат от държавата, но е много важно какво се прави на място – общинските власти трябва да предприемат съответните превантивни мерки, за да не стига до крайности и до човешки жертви“, категоричен беше проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

По отношение на подготовката на изборния процес премиерът посочи, че тя върви по график. Повече от половината от бюлетините вече са отпечатани при изключително строги мерки за сигурност. В процес е организацията на новите избирателни секции, които предстои да бъдат открити зад граница.

„Полагаме огромни усилия да мобилизираме администрацията, за да сме спокойни, че няма да се стигне до злоупотреби по време на изборите“, каза министър-председателят.

Той изтъкна и успешната работа на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, в който участват над 40 неправителствени организации. По думите на премиера, благодарение и на работата на Борда беше развенчан един от митовете на българския преход - за наличието на т. нар. „мъртви души“ в избирателните списъци.

„Става дума за хора с избирателни права, пребиваващи в чужбина, но с постоянен адрес в страната, поясни проф. Близнашки. - Всички приказки за огромен обем „мъртви души“ не отговарят на истината. Доказано беше съответствие между издадените документи за самоличност и броя на гражданите в избирателни списъци. Това е една от ползите от Изборния борд – всички проблеми се поставят и получават съответен отговор.“

Последвайте канала на

Весела Найденова
1727 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
BOIKO E KRADEC I YBIEC

2014.09.15 | 22:05

8
SMART ZA KURVATA BOIKO KRADECA--DA VARNE OTKRADNATITE MILIARDI OT NARODA
BOIKO E KRADEC I YBIEC

2014.09.15 | 22:05

7
SMART ZA KURVATA BOIKO KRADECA
гошо

2014.09.15 | 22:05

6
Марионетката все едно пристига от световното по корупция.

2014.09.15 | 22:05

5
Ама отбелязано ли е предварително на бюлетините, които напечатахте, с хиксче в квадратчето на герб?

2014.09.15 | 22:05

4
Организирайте едни честни избори и дим да ви няма. Писна ни от профаните и марионетките на Бойко.

2014.09.15 | 22:04

3
Единственото хубаво нещо в управлението на служебните "калинки" е това, че им остава още малко време и се махат.
Спартак

2014.09.15 | 22:04

2
Долу Близнашки! МАРИОНЕТКА Е НА Б.Б. !!!
onq s konq

2014.09.15 | 05:29

1
Горе Блиэнашки!МАРИОНЕТКА Е НА Б.Б.!!!

Добави коментар

Водещи новини