Язовирът над Берковица прелива, наблюдава се

  • 14 септември 2014 10:38

  • 2058
  • 1
Язовирът над Берковица прелива, наблюдава се
©

Язовирът край Берковица прелива през преливника от понеделник, съобщи за кметът на града Димитранка Каменова, цитирана от „Фокус”. Думите й в бяха в коментар на съобщения в медиите, че водното съоръжение е преляло снощи.

„Ние, както и концесионерът, го следим. Няма никаква опасност за населението на град Берковица. Заедно със заместник-кмета отиваме към язовира, така че не може да има никаква паника”, категорична беше Каменова.

Градоначалникът каза обаче, че през изминалото денонощие в близост до преливника е имало 8 бедстващи, които са били евакуирани от „Гражданска защита”.

„Към момента няма никакъв проблем. Относно очакваните интензивни валежи, общината е подготвена за двете критични точки. Изпуска се по-голямо количество, така че сме подготвени”, увери отново Димитранка Каменова.

Междувременно от Министерството на околната среда и водите съобщиха, че язовирите в страната са пълни на 81%. Екоминистерството предупреди и за задаващите се в началото на новата седмица интензивни валежи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.15 | 19:06

1
ТИКВАТА е ВИНОВНА ! И ПРИРОДАТА е срещу него ! ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯЗОВИРИТЕ ! НЕ МОЖЕ БАНДИТ КОМУНИСТ ДА Е ПРЕМИЕР ! ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ! ПРИ БИРАТА , ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ ! САМО АТАКА ! СИДЕРОВ ПРЕМИЕР !

Добави коментар

Водещи новини