Георги Лозанов: Политическото надвикване е форма на насилие в ефира

  • 12 септември 2014 13:50

  • 1852
  • 3
Георги Лозанов: Политическото надвикване е форма на насилие в ефира
© Булфото

Политическото надвикване е някаква форма на насилие в ефира, каквито бяха и физическите опити да се възпрепятстват разследващи журналисти.

Това коментира пред БТА председателят на СЕМ Георги Лозанов по повод опитите да бъде провален предизборен дебат по национална телевизия.

Докато физическото е наказуемо по закон, това насилие на крясъци и на такъв тип намеса остава само на политическата съвест на тези, които го извършват, отбеляза Лозанов.

Той определи инцидентът от тази сутрин като обезпокоителен за публичната ситуация в България, защото агитката на една политическа сила се опита и по думите му, до голяма степен успя, да провали живо предаване в отразяването на предизборната кампания.

Политиците би трябвало да са наясно, че колкото по-творчески активна и свободна кампания се състои в медиите, толкова повече те самите ще могат чрез своите послания да стигнат до съзнанието на избирателите, коментира Лозанов.

Другото - когато не се опитваш ти да убедиш аудиторията, а да попречиш на другите да кажат своите тези и позиции, според него е форма на политическо безсилие.

Той подчерта, че част от работата на политиците в предизборна ситуация е да влияят така на своите симпатизанти, че да може медийната кампания да се състои по начин, по който избирателят да направи свободен информиран избор.

Относно предизборната кампания в електронните медии от началото й до момента, Лозанов посочи, че не вижда големи нарушения. Той отбеляза единствено, че някои медии все още не са спазили задължението да публикуват предварително своите тарифи и условия за участие.

Последвайте канала на

1852 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2014.09.17 | 22:01

3
Приличаш на изнасилен пингвин.

2014.09.15 | 08:33

2
Kakav gospodin e toia pedofil !OTREPKA NA ENTA STEPEN-sezona na TIKVITE !!!!!!!!!
Шопова

2014.09.13 | 10:12

1
Г-н Лозанов, Медиите все още не са спазили задължението да излъчват рекламните блокове със сила на звука в унисон с предаванията, които прекъсват през 15 мин. Това също е надвикване и форма на терор. Ако някой зрител има проблеми със слуха има възможност да увеличи звука на телевизора.

Добави коментар

Водещи новини