Цветан Василев не се яви в съда, не дадоха ход на делото (обновена+видео)

  • 12 септември 2014 10:30

  • 2943
  • 3
Цветан Василев не се яви в съда, не дадоха ход на делото (обновена+видео)
©

В Софийски градски съд стартира гледането на мярката за неотклонение на Цветан Василев, предаде репортер на Novini.bg.

Банкерът не се появи в съдебната зала и е представляван от двама си адвокати, Караделиев и Симеонов. Софийска градска прокуратура беше представлявана от трима прокурори. На делото присъства и баскетболният треньор Константин Папазов-Тити, който се яви като морален защитник на Василев. Телевизионните оператори бяха пуснати за кратко в съдебната зала, след което бяха подканени да напуснат.

Адвокатите на банкера поиска мярката задържане за 72 часа да бъде променена. Въпреки че Василев все още се издирва и на практика мярката му не е влязла в сила, искането е тя да бъде отменена с мотивът, Василев да се върне в страната и да се заеме и на живо с оздравяването на КТБ. От прокуратурата не искаха да бъде даден ход на делото, тъй като лицето Цветан Василев не е задържан и към момента все още се издирва. Според тях това е една виртуална жалба, за едно виртуално задържане. Едва след евентуалното му задържане и повдигане на обвинение, може да бъде гледана неговата мярка, пледираха прокурорите.

Защитниците на Василев заявиха, че може да бъде даден ход на делото и в негово отсъствие, а и без да бъде задържан. Клиентът ни е пратил електронно писмо, в което се посочва адресът на болничното заведение, където той се лекува. 72 часа мярка за задържане, много често се взима ей така в България, без всякаква обосновка, каза адвокат Симеонов.

След като чу двете страни съдът реши, че жалбата е недопустима и не даде ход на делото. Щом лицето Василев не е арестуван или лишен от свобода, този акт е процесуално недопустим, обявиха магистратите. Решението на СГС може да бъде обжалвано в тридневен срок пред САС. Адвокатите на Василев заявиха, че твърдо ще обжалват и това ще се случи на 18 септември.

 
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2943 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.09.12 | 19:11

3
ОСТАВЕТЕ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ НА МИРА. ТОЙ Е ЗА НАГРАДА, ЗАЩОТО ОКРАДЕ ПАРИТЕ НА КРАДЦИТЕ НА НАРОДА.

2014.09.12 | 16:45

2
Кой кого завлякъл не се разбира,дали Пеевски е завлякъл Василев или точно какво,не ме интересува.И народа преди години беше ограбен чрез банките,но никой не си мръдна пръста.
off

2014.09.12 | 16:45

1
СВИНЯТА ПЕЕВСИ КВО ИЗКВИЧА ПО ВЪПРОСА, НА СВИТЕ РОБИ МАГИСТРАТИТЕ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини