Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата

  • 12 септември 2014 08:00

  • 842
  • 0
Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата
©

„Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата”, заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия образователният министър Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Запитана дали е нормално ръководствата на училищата да искат пари от родителите за ремонти, министърът обясни, че те нямало да приключат, ако не са помагали родителите, както финансово, така и с труд.

„Успешното начало на учебната година стана възможно и заради усилията на общините, и на родителите”, заяви Коларова.

Тя все пак призна, че има няколко учебни заведения, където все още има частични ремонти, а децата известно време ще трябва да делят сградите си със строители.

Що се отнася до решението на някои училища да забранят използването на мобилни телефони в клас, министърът заяви, че не знае как ще стане това.

„Правила съм го това със студентите, винаги се притеснявам. Когато е важен изпитът, ги молим да си оставят телефоните на една банка, след което непрекъснато се притеснявам дали всеки си взима своя телефон. Ако това го въведат в училищата, ще настъпи абсолютен хаос”, заяви министърът.

Тя обаче не е съгласна с опцията децата изобщо да не ходят с телефони на училище.

Последвайте канала на

Десислава Станева
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини