Най-важните функции на новия умен часовник на Apple

  • 10 септември 2014 12:22

  • 2383
  • 0
Най-важните функции на новия умен часовник на Apple
©

Заедно с новия iPhone 6, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук снощи представи и първия умен часовник на компанията. Устройството ще носи името Apple Watch и се очаква да бъде на пазара в началото на 2015 г. Цената на часовника започва от 349 долара, като той ще се предлага в два различни размера с 11 различни циферблата.

 На пръв поглед часовникът има безброй функции. Вижте обаче кои са най-важните от тях, според Mashable:

1. Общуване

Тим Кук иска да промени напълно начина, по който комуникираме без нашите телефони. Apple Watch има няколко интересни подхода в тази насока.

-Digital Touch: Тази функция е избраният от Apple начин за усъвършенстване на общуването. С минимални усилия потребителите бързо ще могат да изпращам образи на своите приятели. Часовникът е оборудван с така наречения Taptic Engine, който уведомява собственика си с известия с нещо, подобно на вибрация. Тази функция може да се използва и за изпращането на подобен сигнал на приятел, за да привлечете вниманието му.

- Анимирани емотикони: Малките анимирани образи могат да бъдат променяни. Потребителят ще може да изпраща усмихнато лице, но ще може да го кара да намига или да плези езика си.

- Потребителят ще може да получава обаждания и съобщения: Apple Watch е съвместим с iPhone 5 и моделите след него (което е лоша новина за потребителите на по-стари модели iPhone). Той ще може да приема текстови съобщения и обаждания.

- Анализ на съобщенията: Apple Watch ще може да преглежда входящите съобщения и да анализира съдържанието. Въз основа на това ще предлага бързи отговори, изпратени направо от китката на потребителя.

- Уоки-токи: Тази функция вече не е само за деца. Чрез вградения микрофон потребителят ще може да изпраща бързи гласови съобщения на други потребители. - Wi-Fi: Разбира се .

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини