"Лондон Арт" се завръща

  • 08 септември 2014 14:52

  • 1427
  • 0
"Лондон Арт" се завръща
©

След интензивни снимки из Европа това лято, рубриката „Лондон Арт“ се завръща в ефира на БНТ1 и БНТ Свят на 9 септември.

Всеки вторник сутрин, в предаването ''Денят започва с култура'', зрителите на националната телевизия ще имат възможност да видят ексклузивни материали и интервюта с музиканти от световна величина.

Единствената рубрика без аналог в българския телевизионен ефир, ще покаже културния афиш на британската столица, както и българското участие в него по нетрадиционен начин и с чувство за хумор. Освен от Лондон, журналистката Румяна Иванова и операторът Емил Рангелов, ще провокират любопитството на зрителя към изкуството и от различни кътчета на Европа в новите издания на “Лондон Арт гостува’’.

Специално за ''Лондон Арт'' собствениците на легендарното кафе ''Сахер'' предоставиха единият от салоните си за снимки. За първи път екип на Българската национална телевизия бе допуснат с камера в един от символите на Виена. Освен за скандалната история на любимия десерт на Австро-Унгарската империя, в предстоящите издания на ''Лондон Арт'' зрителите ще научат повече за една от най-известните виенски кафе-сладкарници ''Ландтман'', където често са си пили кафето Зигмунд Фройд, Густав Малер и Пол Макартни. Със съдействието на българското бюро за връзки с Община Виена в София, екип на националната медия взе интервю и с българския артист Иво Димчев, който е добре познат извън границите на България.

Очаквайте и ексклузивните репортажи и интервюта от Културния Фестивал в Сардиния, Италия, с участието на световна класа музиканти от легендарния Лондонски Симфоничен оркестър и серия от репортажи от Австрия.

Миналата година БНТ започна излъчването на предаването за култура от Лондон ‘’Лондон Арт’’. То се реализира от английска продуцентска къща, зад която стоят двама българи – Румяна Иванова и Емил Рангелов. Българската журналистка отразява живота на Острова и българската общност там през последните дванайсет години. Нейни са първите интервюта за България с Андреа Бочели, Ема Бънтън от „Спайс гърлс“, Пет Шоп Бойс, Дънкън Джеймс от „Блу“ и много други. След Световното първенство по футбол тази година, Руми бе наградена от БНТ за оригинална идея за нов ТВ формат за играта ''Професионалисти срещу Фенове“, която бе част от късното шоу ''Футбол, Самба и Мис Национален отбор''.

Можете да гледате “Лондон Арт” всеки вторник, в рамките на „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Последвайте канала на

1427 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини