Столичен куклен театър с две награди от "Двама са малко-трима са много"

  • 08 септември 2014 14:47

  • 984
  • 0
Столичен куклен театър с две награди от "Двама са малко-трима са много"
©

С две награди от 21-то издание на Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко - трима са много” - Пловдив, се завърна Столичният куклен театър.

Фестивалът се организира от Държавен куклен театър – Пловдив и се провежда на всеки две години от 2012 г. в началото на месец септември.

Тази година голямата награда за най-добър актьорски дует бе връчена от журито на Мая Бежанска и Румен Гаванозов за детското куклено представление „О, колко хубаво е в Панама”.

Спектакълът на Столичен куклен театър получи и втора награда и парична премия и от холандската фондация „Източноевропейски проекти”, Дордрехт.

Мая и Румен получиха и бронзова статуетка на скулптура Васил Маргаритов.



О, колко е хубаво в Панама

Сценична адаптация и режисура: Румен Гаванозов
Сценография и кукли: Станислава Кръстева
Музика: Христо Намлиев
Участват: Мая Бежанска и Румен Гаванозов
За деца над 5 г.

Мечо и Тигър живеят на брега на реката, в малка схлупена къщурка. Един ден, докато лови риба, Мечо открива малък сандък с надпис Панама. Какво откритие! Къде ли се намира тази Панама, как изглежда, на какво ли мирише? Много бързо любопитството се превръща в мечта и на другата сутрин Мечо и Тигър скачат в лодката и тръгват по реката да търсят Панама. По пътя си срещат Риба, Крава и Птица, които твърдят, че за да откриеш Панама трябва да вървиш все наляво. И така все наляво и наляво, Мечо и Тигър пристигат отново там, откъдето са тръгнали - в своята малка, схлупена къщурка, но след цялото приключение същата тази къщурка сега изглежда като най-прекрасното място на света! Добре дошли отново у дома!

Последвайте канала на

984 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини