Украинският Десен сектор тръгна към парламента

  • 08 септември 2014 14:00

  • 2108
  • 3
Украинският Десен сектор тръгна към парламента
©

Украинската националистическа партия Десен сектор даде днес заявка за участието си в предсрочните парламентарни избори на 26 октомври, предаде РИА Новости.

Информацията бе обявена от ръководителя на пресслужбата на крайната политическа формация Борислав Береза, който очерта и предизборната програма на "Десен сектор". Тя съдържа три основни точки. Първата е запазване на териториалната цялост на Украйна, втората – възстановяване на икономиката на източноевропейската страна, а третата – даване на право на носене и съхраняване на огнестрелно оръжие на всички украинци, за което радикалите настояват от няколко месеца. Береза също така подчерта, че представяната от него партия няма да се коалира с националистите от партия "Свобода". Двете партии вероятно няма да преминат бариерата от пет процента. "Десен сектор" получава 0,9 на сто одобрение на украинците, а "Свобода" 4,2%, сочи социологическо проучване, проведено през август.

Лидерът на "Десен Сектор" Дмитро Ярош е издирван от Интерпол по искане на Москва. Русия обвини водача на радикалите в екстремизъм.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2108 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.09.12 | 14:17

3
Toia bokluk,terorizira balgarite v Ukraina !Tova se premalchava ot vanshno ministerstvo !!!
che gevera

2014.09.12 | 14:17

2
Не е националистическа партия, а чиста проба неонацистка терористична организация.

2014.09.12 | 13:08

1
Възстановяване на икономиката с какво ? С минети ? Как възстановяваш така ? Това да не е робот да му смениш акумилатора и да го ресетнеш ? Какви сте смешници фашистите, смърт ви чака до един , на все от вас е начертан кръсна на тиквата . КГБ ще ви изколи. Край с вас .

Добави коментар

Водещи новини