Мечка изкара акъла на мотористи

  • 03 септември 2014 09:10

  • 1751
  • 0
Мечка изкара акъла на мотористи
©

Мечките съвсем спокойно вече си влизат в непосредствена близост до Калофер. Това сподели кметът на града Румен Стоянов, а повод за изказването му са последните набези на зверове в района.

Според кмета Стоянов мечките вече нямат страх от хората. Той разказа и случай също от последните дни, когато мотористи едва не са се сблъскали с мечка и малките й мечета на метри от града.

Там има много сливи и вероятно е била там заради, заяви пред БТВ градоначалникът, като допусна, че това е мечка, различна от споменатата, която изяла животните.

Добре, че момчетата не са се изплашили до такава степен, че да паднат и да се претрепят. Едва когато са влезли в града, са се обърнали да видят дали мечката не си гони, сподели още той.

Хората в района настояват мечките да бъдат отстреляни. Според инспекторите от Централния Балкан обаче това не е задължително.

Кметът на Калофер се е срещнал със земеделския министър, който е обещал спешни мерки. Предстои обаче да се сформира комисия между земеделското и екоминистерства, която да реши какво да се прави. Дотогава ще мине почти един месец.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини