Във Венецула се молят така: „Чавес наш, Ти който си на небето..."

  • 03 септември 2014 08:44

  • 1183
  • 0
Във Венецула се молят така: „Чавес наш, Ти който си на небето..."
©

Активисти на управляващата във Венецуела Единна социалистическа партия представиха партийната версия на най-известната в християнския свят молитва „Отче наш", посветена на починалия бивш президент на страната Уго Чавес.

„Молитва на делегата" започваща с „Чавес наш, Ти който си на небето" бе обявена от активистката Мария Урибе на закриването на партийния „Семинар за разработване на системи за социалистическо възпитание", съобщава "Сега".

Текстът гласи: „Чавес наш, Ти който си на небето, на земята, в морето и в нас, да се свети името ти. Дай ни заветите си, за да ги предадем на народи от близо и далеч. Дай ни светлината си, за да ни показва пътя всеки ден. Не ни позволявай да отстъпим пред изкушенията на капитализма, избави ни от злобата на олигархията. Родина, мир и живот - наши во веки веков, амин. Да живее Чавес!"

В семинара, в който участва и приемникът на Чавес, настоящият президент Мадуро, са се включили местни поети и музиканти, които също са посветили свои произведения на Чавес и венецуелската революция.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1183 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини