Картини спасиха живота на художник

  • 02 септември 2014 20:24

  • 3567
  • 0
Картини спасиха живота на художник
©

Картини спасиха живота на художник. Повече от десет години български живописец чака трансплантация на бъбрек. Успява да я осигури благодарение на платната си. След успешната операция се е заел на свой ред помага на други хора, които се нуждаят от лечение, предава Нова телевизия.

„Розовият град" нарича изложбата си художникът Димитър Анастасов. Посвещава я на лекарите, които правят трансплантацията му във френския град Тулуза.

След неуспешна трансплантация на бъбрек в Пакистан 56-годишният мъж живее десет години на хемодиализа. Признава, че рисуването му е помагало, за да оцелее през тези тежки години.

След множество свои изложби и на приятели, Димитър успява да събере част от средствата за операция. Другите отпуска Комисията за лечение в чужбина. Художникът е оптимист, че много скоро и у нас ще бъде решен проблемът с лисата на трансплантации.

Сега Димитър помага на тези, които имат нужда от лечение. Най-важното, което им казва, е никога да не губят надежда. Една от любимите картини на художника от цикъла за розовия град е улицата на цветята.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини